Nettselskaper sammen mot advokatfirma

Nettselskaper sammen mot advokatfirma

IKT-Norge sender på vegne av 16 internettleverandører et krast svar til advokatfirmaet Simonsen etter masseutsendelse av trusselbrev.

IKT-Norge har tatt initiativ til samling i bånn blant internettleverandørene som nylig mottok et brev fra advokatfirmaet Simonsen, hvor leverandørene blant annet ble oppfordret til å stenge linjene til kunder som er mistenkt for fildeling.

I tillegg ønsket Simonsen, som representerer Norsk Videogramforening og IFPI, at kundene skulle signere en egenerklæring med løfte om å aldri laste ned film ulovlig.

LES OGSÅ: Skal ta norske fildelere

IKT-Norge var raskt ute med å kritisere advokatfirmaet for sin oppførsel, og på torsdag sendte organisasjonen et brev til Simonsen på vegne av 16 internettleverandører. I brevet står det blant annet:

ISP-ene anser det ikke som sin oppgave å overvåke eller gjennom egne vurderinger og/eller gjennom tillit til andres subjektive vurderinger, å sensurere og/eller sanksjonere på internett&Koblingen mellom IP-adresser og kunder slik som foreslått i Deres brev er ikke forenlig med opprinnelig formål med innsamlingen, og er dermed ulovlig i henhold til personopplysningsloven.

De 16 selskapene som har mottatt trusselbrev fra advokatfirmaet Simonsen, og som står bak et felles svar fra IKt-Norge er Get, Telenor Telecom Solutions, Canal Digital Kabel TV, Tele 2 Norge, Tafjord Mimer, LOS Bynett, Eidsiva Bredbånd, NextNet, UNINETT, Lyse Tele, Rananett, Nordisk Mobiltelefon Norge, Vitnett, BaneTele, TDC og BKK Marked.

- Dette er et kraftig signal som hele næringen står bak. Vi lar oss ikke true til å bryte rettsikkerheten på internett, sier Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt, i IKT-Norge.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet advarer mot egenerklæring

Les om:

Nett-tjenester