Nettsider som snakker og lytter

Nettsider som snakker og lytter

World Wide Web Consortium utforsker talefunksjonalitet som ny nettstandard.

I nær framtid vil du ikke lenger måtte nøye deg med å lese nettsider, du vil kunne føre samtaler med dem også. Det er i alle fall framtidsutsikten dersom arbeidet til en ny utviklingsgruppe i W3C bærer frukter, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

World Wide Web Consortium (W3C) er en internasjonal organisasjon som arbeider med protokoller og retningslinjer for å sikre langsiktig utvikling av teknologien som brukes på internett.

LES OGSÅ:

Intel utvikler datamaskin som leser tanker

Utforsker muligheter

Organisasjonen jobber nå med å utforske mulighetene for å inkludere stemmegjenkjenning og talestyrte grensesnitt innen nettsider. En ny utviklingsgruppe vil om et års tid komme med en rapport som sammendrar mulighetene for å tilføye stemme- og talefunksjonalitet i HTML, som er standarden for fremstilling av nettsider.

Dataingeniører fra blant andre Google, Microsoft, AT&T og Mozilla-stiftelsen er med på prosjektet.

Utviklingsgruppen studerer muligheten for å lage et standard nettgrensesnitt for både talegjenkjenning og språksyntese, forklarer lederen for gruppa, Dan Burnett.

LES OGSÅ:

Minibærbare med ansiktsgjenkjenning

Styres med stemmen

- Et slikt grensesnitt vil kunne brukes på tvers av nettlesere. Ved å bruke innebygde talegjenkjennings- og språksyntesemotorer kan nettleseren lese sider høyt, og brukerne kan kommunisere med nettsider og fylle inn skjemasider ved å bruke stemmen, sier Burnett.

Den menneskelige stemme og internett er ikke fremmed for hverandre; Google har en stemmebasert nettleserapplikasjon inkludert i Android-operativsystemet, og Microsoft lover robuste, stemmestyrte funksjoner i det kommende Windows Phone 7.

LES OGSÅ:

Slik er nettleseren om fem år