Nokia vil konkurrere med 3D-kart

Nokia vil konkurrere med 3D-kart

En stjernefunksjon tidligere forbeholdt Nokia-eiere blir bedre for alle nettbrukere.

Kartene i mobiltelefonene til Nokia har vært en av de beste tjenestene fra mobilgiganten. Nå utvider de denne tjenesten på nett med ny 3D-funksjonalitet.

Det er muligheten for å søke etter attraksjoner, restauranter og butikker og få vist dem i 3D-visning som er nytt. Disse stedene lenkes til informasjon om åpningstider, spesielle tilbud og eventuelt flere bilder.

I søkefeltet kan adresser til ønskete tastes inn, og både å gå og kjørerute vises i 3D. Eller 2D, som kanskje blir mest effektivt. Skiftet mellom de to visningene går så smertefritt som forventet.

Tilgang til kartene får du her.

For de fleste nettlesere

Den nye 3D-funksjonaliteten krever at det installeres en eget innpluggingsmodul. Safari, Internet Explorer 7 og nyere, Firefox 3.5 og nyere og Chrome støttes. På en Windows-pc må den som installerer ha lokale administratorprivilegier.

En kjapp test viser en ryddigere karttjeneste enn Google, med 3D-bilder som både er skarpe og klare, med godt metning i fargene. Langs hovedrutene i Oslo er det grei visning, men små perler med gode restauranter og uteliv som Teaterplassen nær IDG-kontorene i Oslo Sentrum er det verre.

Sosial kartdeling

Her tilbyr Nokia en tilleggsfordel med at slike lokale favoritter kan deles via sosiale nettverk som Facebook eller Twitter, eller en kartlenke kan sendes som epost. Det kan bety at en lokal perle fortsetter å være akkurat dét.

Også hele vandreruter, for eksempel råd til den reisehungrige om hvor den mest interessante ruten er i en fremmed by, kan deles på samme måte.