Nøkkelpersonene forlater Polycom

Nøkkelpersonene forlater Polycom

Flemming Graversen og Stig Mortvedt forlater Polycom til fordel for Videra. Her skal de selge den tidligere arbeidsgiverens løsninger som nettjenester.

Finske Videra har spesialisert seg på å levere videokonferanseløsninger som tjenester.

Systemintegratøren er Polycoms største partner i Norden, og har et mål om å bli den største tjenestetilbyderen innen videokonferanser i Europa innen 2015.

I sommer investerte Finlands største telekomselskap Elisa mer enn 100 millioner kroner i selskapet, og nå trapper Videra kraftig opp blant annet i Norden og i Russland.

- Vi skal bli ledende på videokonferanser i Europa, og bygger kraftig opp vår virksomhet i flere land, sier direktør og partner, finske Janne Lauanne i Videra, i en pressemelding.

Ingen konflikt

Polycom har de siste månedene opplevd store endringer i selskapets nordiske ledelse. I september forlot svenske Anders Palmgren stillingen som Polycoms salgssjef for Nord-Europa som følge av uenigheter med ledelsen.

Nå forlater også Flemming Graversen og Stig Mortvedt sine respektive stillinger som nordisk kanalsjef og norgesansvarlig i Polycom, for å lede Videras satsing i Norge. På papiret er de ansatte i Polycom frem til årsskiftet, men begge har ferie frem til da.

Overfor Telekom.se avviste Graversen tidligere denne måneden at han og Mortvedts avgang fra Polycom har noe med konflikten mellom Palmgren og den europeiske ledelsen å gjøre.

- Vi har ganske enkelt fått et tilbud om å bygge opp Videras virksomhet med videokonferanser som tjeneste i Norge, sier han.

- Styrker posisjonen

Janne Lauanne i Videra mener selskapet styrker posisjonen i Norge med Graversen og Mortvedt ombord.

De to har til sammen rundt 25 års erfaring med videokonferanser fra ulike selskaper som Telenor, Atea og Avikom i tillegg til Polycom.

- Videra er enn så lenge ganske forholdsvis små i det norske markedet, men vi har allerede vunnet et betydelig antall kunder i offentlig og privat sektor, sier Graversen i pressemeldingen.

- Vi skal vinne flere basert på nettjenesten som vi er ganske alene om, sier han.

Slipper service

Videra var tidlig ute med å levere funksjonalitet for videokonferanser og telepresence som tjenester. Internasjonalt har selskapet et titalls store kunder som Vattenfall, IKEA og Metso.

- Denne tjenesten er mer strømlinjeformet enn tradisjonell kjøp av utstyr, bruken blir enklere for kunden, som også slipper å tenke på service og vedlikehold som er inkludert, sier Graversen.

- Foreløpig er vi alene om å tilby en slik nettskybasert tjeneste i Norge, hevder han.

I forrige uke trappet også Polycom opp sin strategi for videokonferanser i nettskyen med lanseringen av et ny løsning som selskapet har utviklet i samarbeid med Broadsoft.

Den bygger på tjenesteløsningen Broadcloud Video og Polycoms telepresencesystem HDX og videotelefon VVX 1500. Polycom har også inngått et samarbeid med Samsung om en videokonferanseløsning basert på Android Galaxy Tab.

Ny representant i Norge

Videra har allerede kontorer i Oslo, men i januar flytter selskapet til nye kontorer i det nye KLP-bygget ved Oslo S der selskapet også får et større telepresencesrom.

Inntil videre vil Polycom i Norge ledes av selskapets nordiske sjef Mikael Karlström, men selskapet skal ha startet prosessen med å finne en ny representant og kanalansvarlig for selskapet i Norge.

- Vi ønsker våre gamle medarbeidere og Videra lykke til med dette, sier David van den Berg, direktør for EMEA North i Polycom.