Norsk musikkteknologi til Tyskland

Norsk musikkteknologi til Tyskland

Gratistjenesten EZMO bruker streaming-teknologi til fildeling.

I dag lanseres den norskutviklete nettmusikktjenesten EZMO i tysk utgave, skriver selskapet i en pressemelding.

På EZMO kan registrerte brukere laste opp favorittmusikken sin og spille den av via streaming-teknologi hvor og når som helst. Medlemmene kan invitere et visst antall venner, som så kan spille hverandres musikk. Så langt er 1,8 millioner sanger lastet opp på tjenesten.

– Allerede etter testperioden er Tyskland i ferd med å bli et stort land for oss, sier markedsansvarlig Ståle Mortensson i EZMO.

Musikk er ifølge selskapet et av de sterkeste bindemidlene for en gruppe. Vi definerer vår personlighet delvis gjennom musikk, og at våre venner kanskje er den sterkeste drivkraften for å forme vår musikksmak. Samtidig med lanseringen er EZMO oppdatert med ny design og mulighet for brukerne til å poste meldinger på hverandres profilsider.

Musikkhandel og mobilmusikk

EZMO planlegger nå å utvikle en integrert musikkhandel hvor medlemmene kan velge å kjøpe musikken de lytter på. En mobilversjon der musikken optimaliseres for avspilling på mobiltelefon er også i planene.

EZMO er utviklet i Norge og har vært tilgjengelig i alle de skandinaviske landene siden sommeren. Nå settes kursen mot kontinentet. I løpet av tre måneder er nær to millioner sanger lastet opp på tjenesten.

Les om:

Nett-tjenester