Norsk video i Kina

Videokonferanseaktøren Videxio åpner fire nye avdelinger og tilhørende datasenter i Kina.

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet Videxio, som leverer løsning for videokonferanse som tjeneste over nettet, satser i det asiatiske markedet og åpner kontor i Shanghai, Beijing, Shenzhen og Hong Kong.

En del av årsaken er amerikanske og europeiske virksomheters behov for rask og tilgjengelig kommunikasjon med sine kinesiske forretningspartnere.

Selskapet har allerede lokal tilstedeværelse flere steder i Europa og USA, og har i dag brukere i omlag 6.000 byer i 120 land.

Som en del av Asia-satsingen åpner selskapet også egne datasentre i Kina. Videxio mener det er mye å vinne på å lansere nettbaserte videotjenester i det asiatiske markedet, og at Kina er et naturlig sted å begynne.

- Med store geografiske avstander og økende urbanisering i Kina ser vi et enormt potensial for videokommunikasjon som skytjeneste. Vårt kinesiske team har allerede inngått samarbeid med viktige lokale forhandlere som skal selge Videxios tjenester, sier Henning Herdal, direktør for EMEA og APAC-regionene i Videxio i en melding.

Åpen teknologi

Videxios tjenester baserer seg på åpen teknologi, da spesielt WebRTC (Web Real-Time Communication), et videorammeverk som ble sluppet løs på verden av Google i 2011.

WebRTC kan brukes direkte i nettleser, og tilbyr VoIP, video og P2P helt uten plugins. Brukerene står dermed fritt til å velge videosystemer, web- og pc-klienter og mobile enheter, som kan kobles til det nærmeste tilgjengelige datasenteret.

Kina har i dag rundt 22 prosent av hele verdens nettbrukere, og en stor slump av disse bruker nett via mobil eller nettbrett. Med åpen teknologi er Videxios tjeneste skalerbar og effektiv, to viktige faktorer i det kinesiske markedet, mener Herdal.

- Videxio-brukere kan koble seg til hverandre på video via mange ulike enheter, og uten å måtte investere i infrastruktur, påpeker han.

Den offisielle åpningen av selskapets nye Asia-kontorer finner sted 23. og 25. september i henholdsvis Shanghai og Hong Kong.