NRK slipper nettsensur

NRK slipper nettsensur

NRK fikk fullt medhold i retten og behøver ikke å fjerne kritiske innslag fra NRKs nettsider.

Oslo Byfogdembete er ikke enige med kjeleprodusenten Saladmaster og deres norske salgsoperatør Cookware som ønsket å fjerne kritiske innslag fra «Forbrukerinspektørene» fra NRKs nettsider, skriver E24.

Det var i mai inspektørene i «FBI» konkluderte med negativt resultat for Saladmasters produkter, og kjeleprodusenten gikk namsrettens vei for å få stanset innslagene som etter sending var gjort tilgjengelig på NRKs nett-tv, samt å fjerne en artikkel på «FBI» sine hjemmesider da de fant innholdet ærekrenkende.

– Retten finner det under enhver omstendighet godtgjort at Saladmaster i sin markedsføring påberoper seg egenskaper for sine produkter som det er liten dekning for, heter det i kjennelsen.

Retten mener at selv om «FBI»-reportasjene skulle inneholde feilskjær eller overdrivelser, må dette kunne tillates da det omtaler forhold av slik allmenn interesse. Dermed slipper NRK å fjerne innslagene fra nettsidene sine.

– Når en uavhengig tredjepart går journalistikken vår etter i sømmene på denne måten, er det som å være oppe til eksamen. Vi føler med denne avgjørelsen at vi har fått toppkarakterer, sier redaktør Frank Sivertsen i FBI på NRKs nettsider..

Sivertsen er stolt over den jobben journalistene har gjort, og han mener saken også er en seier for den kritiske forbrukerjournalistikken.

Les mer på E24 .

Les om:

Nett-tjenester