NRK utvider torrent-bruken

NRK utvider torrent-bruken

Rikskanalen omfavner "piratformatet" og legger ut enda mer innhold.

NRK har tidligere lagt ut både Lars Monsens villmarkseskapader og barnetv-serien Kometkameratene som Bittorrent-filer.

Filformatet blir ofte forbundet med piratsider som Pirate Bay, men det er ingenting ulovlig med formatet i seg selv. Flere har funnet ut at det egner seg svært godt for nedlasting av store filer. Filene deles opp, lastes ned i egne applikasjoner og deles mellom brukerne, noe som kan gjøre det hele mer stabilt og pålitelig, samt raskere enn andre metoder.

NRK drar det hele et skritt lenger, og lanserer sin egen tracker. NRK Beta forteller at dette gir rikskanalen mer kontroll og bedre statestikk, som de kan ta med seg videre i arbeidet.

LES OGSÅ:

Deler barne-tv i piratformat

For å feire den nye teknologien velger NRK å legge ut en heller gammel programpost: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Serien er populær, og dessuten har kanalen rettigheter til å legge den ut på denne måten. Noe som ikke er en selvfølge.

Episodene legges ut ukryptert, i full "kringkastingskvalitet" og tekstfiler kan også lastes ned.

- Hva blir det neste dere legger ut? spør NRK Beta seg selv.

- Det vet vi ikke nå, men vi tar denne formen for distribusjon på alvor, lover NRKs egen nettside.

- Det vi kan tilby for nedlasting i full kvalitet vil desverre være begrenset i forhold til det vi kan tilby på nett-TV og vanlig kringkasting. Ikke fordi NRK ikke ønsker å legge ut så mye som mulig på denne måten, men fordi vi ikke har rettigheter til å legge ut innhold så fritt.

LES OGSÅ:

NRK med fildeling

Nett-tjenester