Ny Firefox på tirsdag

Ny Firefox på tirsdag

En forsinket tredje beta av Firefox 3.1 er endelig rett rundt hjørnet.

Javascript har skapt hodebry for utviklerne bak Firefox. Problemene har sørget for å skyve Firefox 3.1-utgivelsen fullstendig ut av den planlagte løypa. Beta 3 har latt vente på seg, men omsider er datoen spikret, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.Tirsdag 10. mars kl. 23 norsk tid skal det endelig bli mulig å laste den ned.

I de samme utviklernotatene hos Mozilla hvor denne informasjonen står skrevet, står det skrevet at det ble kodefrys for utviklerne fra i natt klokka 2 som indikerer at utviklerne ikke lengre kan endre mer kode i beta 3.

Mange forsinkelser

I forrige uke sa Mozillas utviklersjef Mike Shaver at beta 3 ville komme ut nå, uavhengig av hvor vidt de fikk fikset opp i problemet med javascript-motoren Tracemonkey. Problemet var ikke blitt rapportert som fikset mandag kveld, og dermed ligger det an til å bli en beta 4. Ifølge Shaver vil denne dukke opp cirka en måneds tid etter slippet av beta 3.

Firefox 3.1 har mer eller mindre vært preget av forsinkelser over hele linja. Opprinnelig skulle versjonen stå helt ferdig i slutten av 2008. Beta-versjonene har også hatt forsinkelser og dessuten blitt utvidet fra den opprinnelige planen om å kun ha to beta-utgaver før produktet skulle bli ferdig.

Konsekvenser for markedsandeler?

Forsinkelsene kan få konsekvenser for Firefoxs markedsandeler, ettersom det sies at Internet Explorer 8.0 vil bli ferdigstilt i løpet av mars. I tillegg har Apple nylig lansert Safari 4 beta, som ifølge Javascript benchmark suite er 38 prosent kjappere enn beta 2 av Firefox 3.1.

Les om: