Ny gps til mc-folket

Ny gps til mc-folket

Etter noen år med tørke er det endelig en ny gps for motorsykkel på vei.

Det er Garmin som nå snart er klar med en ny gps-enhet beregnet på motorsyklister. Det er gjerne et par år mellom hver gang det kommer en ny enhet for denne kundegruppen, og nå er det altså på tide med litt mer å velge mellom for en stadig voksende gruppe motorsyklister.

Garmin Zumo 220 lanseres som lillebror til Zumo 660, som har vært på markedet siden i fjor vår. For forbrukerne vil nok den største forskjellen mellom de to være prisen. Mens Zumo 660 koster fra rundt 5 000 kroner, ser Zumo 220 ut til å ende på litt over halve prisen.

Krympet størrelse

Ved siden av å være et rimeligere alternativ for motorsykkelfolket, er Garmin Zumo 220 også mindre og mer kompakt enn Zumo 660. Til tross for den krympede størrelsen lover Garmin at Zumo 220 skal være minst like robust, støtsikker og støv- og vanntett som storebror. Dette er enheter som utsettes for langt større påkjenninger enn vanlige gps-enheter til bil, og er således bygd langt mer solide. Dette er også noe av grunnen til at prisen på en motorsykkel-gps er langt høyere enn for en tilsvarende modell for bilbruk.

Gps-en leveres med monteringssett for motorsykkel, samt brakett for bruk i bil. Zumo 220 monteres på styret ved hjelp av det medfølgende monteringssettet, noe som er hakket mer komplisert enn å feste en brakett med sugekopp i frontruten på en bil. Blant annet er det en fordel å trekke kabler for strøm til motorsykkelens batteri, slik at du ikke ender opp med å gå tom for strøm på lengre turer.

Europa-kart

Enheten kommer ferdig installert med kart over hele Europa som også inneholder 1,7 millioner Point of interest-steder. City Navigator Europa NT følger også med på dvd, noe som ifølge Garmin skal gjøre det enklere å planlegge kjøreruter på pc-en hjemme før man drar på tur. Man kan også overføre ruter, spor og veipunkter til og fra gps-en.

Det er støtte for Bluetooth-teknologi slik at du kan koble enheten opp mot hodesett i hjelmen. Det ser dessverre ikke ut til at Zumo 220 støtter stereolyd via Bluetooth, noe storebror Zumo 660 gjør. Dermed kan Bluetooth-hodesettet kun brukes til å motta instruksjoner fra gps-en, eller som håndfrisett mot mobiltelefon koblet til gps-en.

Ellers er Garmin Zumo 220 utstyrt med en rekke funksjoner vi gjerne finner på modeller til bil i mellomklassen og oppover. Her har du blant annet filassistent som viser hvilken fil du skal ligge i, tekst-til-tale som leser opp alle gatenavnene for deg, detaljerte veikart over Europa, fartsgrensevisning og mulighet for å lage din egen stemme med Garmin voice studio.

Garmin Zumo 220 er ventet klar for salg i løpet av april, omtrent i tide til starten på motorsykkelsesongen. Vi vil komme med test så fort snøen er smeltet og det er mulig å ta sykkelen ut på veien.

Les om: