Ny IE9-demo lansert i dag

Ny IE9-demo lansert i dag

Internet Explorer blir kjappere og har lagt til støtte for HTML 5.

Microsoft hopper videre til neste fase i utviklingen av Internet Explorer (IE) 9 ved å slippe det tredje demoprogrammet.

Det har vært stor interesse for IE9. Test Drive-nettstedet har hatt over 16 millioner besøkende, og ifølge Microsoft har demoprogrammene blitt lastet ned over to millioner ganger.

Hastighetskampen

I denne utgaven har Microsofts utviklere lagt til støtte for HTML5 Canvas og HTML5 audio- og videotags. Dette skal gjøre at IE9 – og andre nettlesere med HTML5-støtte - kan vise interaktivt innhold og nettvideo på tilsvarende måte som Adobe Flash i dag gjør, men uten tredjeparts applikasjoner eller innstikkapplikasjoner.

Microsoft kjemper som alle andre nettlesere om å være kjappest. Ifølge Computerworlds nyhetstjenste klokker IE9 testversjon 3 inn på 347 millisekunder, og slår dermed Chome 4 og siste Firefox. Om det klarer å klatre forbi Safari 5.0, Opera 10.53, Chrome 5, Chrome 6 og Opera 10.6 beta, blir den raskeste nettleser i gata.

Hastigheten får nettleseren av å utnytte grafikkortprosessoren i kombinasjon med en Javascript-motor som støtter flerkjerneprosessorer.

Klatrer på Acid-test

IE9 vil i tillegg til HTML5 støtte CSS3 med Font Face og Web Open Font Format. Nettleserens tredje testversjon skårer 83 prosent i syretesten – Acid3 – en oppgang fra 68 prosentpoeng i andre testversjon, og et vesentlig stykke opp fra IE8s 20 poeng.

Les om:

Nett-tjenester