Ny nedtur for Chrome

Ny nedtur for Chrome

Googles andel av nettlesermarkedet smuldrer opp. Brukere som forlot Internet Explorer og Firefox har ombestemt seg.

Få timer etter at Googles nettleser Chrome var lansert, hadde applikasjonen allerede opparbeidet seg over en prosent av markedet. Nå peker imidlertid pilen nedover, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Ved utgangen av sin tredje uke sto Chrome for 0,77 prosent av antall nettlesere som besøkte et av de 40.000 nettstedene som overvåkes av Net Applications. Uken før lå prosentandelen på 0,85.

- Tendensen for Chrome beskriver en lett nedadgående kurve, og det reflekterer disse ukentlige tallene, sier Vince Vizzaccaro, visepresident for markedsføring i Net Applications.

LES OGSÅ: Google Chrome i bilder

I likhet med Firefox og Apples Safari stiger andelen brukere etter arbeidstid, for så å falle igjen neste arbeidsdag. Dette tyder på at mange bedrifter standardiserer på Internet Explorerer, mens de andre alternativene foretrekkes til hjemmebruk.

Tallene viser også at både Internet Explorer og Firefox har vunnet tilbake mange av brukerne som forsvant umiddelbart etter lanseringen av Chrome, ifølge Vizzaccaro. Førstnevnte gjenvant 0,24 prosentpoeng i forrige uke, mens Firefox gjenvant 0,06 prosent.

LES OGSÅ: Slik er den første Google-telefonen

Den eneste nettleseren som har unngått Chromes påvirkning, er Safari, som vokser sakte men sikkert. Denne immuniteten skyldes trolig at Chrome ikke er noen stor konkurrent til Safari, da Googles nettleser foreløpig kun er tilgjengelig på Windows Vista og XP.

Amerikanske Computerworlds egne tall for nettleserandeler stemmer overens med Net Applications målinger. Prosentandelen av besøkende på Computerworld.com som bruker Googles nettleser falt til 4,01 prosent i forrige uke fra 4,96 prosent uken før.

Nedgangen kan skyldes Googles forsiktige markedsføring, ifølge Vizzaccaro.

- Den eneste markedsføringen jeg har sett fra Google, er sponsede lenker på søkeresultater for søketermene "browser" eller " browsere", uttaler han.

Les om:

Nett-tjenester