Ny tjeneste gir full Google-oversikt

Ny tjeneste gir full Google-oversikt

Google leverer en imponerende mengde tjenester. Nå har de samlet nesten alle sammen på samme sted.

Det som startet som et lite søkemotorprosjekt har etter hvert vokst til å bli et av verdens viktigste selskaper. Google tilbyr i dag langt mer enn bare enkle søk. Faktisk har det etter hvert kommet så pass mange tjenester fra selskapet, som har som motto å ikke gjøre noe slemt, at det har blitt vanskelig å holde oversikten.

Tidligere denne uka lanserte Google derfor nok en tjeneste. Normalt sett skulle man tro at det bare ville føre til enda mer forvirring, men Google Dashboard er noe så enkelt som en side som samler alt du gjør og bruker på Google på et sted.

På Google Dashboard har får du en rask oversikt over de siste endringene du har gjort i for eksempel Youtube, Google Documents og Picasa. Du får også en oversikt over de siste søkene dine på Google. Full oversikt altså. Via Dashboard kan du også gå direkte inn på innstillingene for hver enkelt av tjenestene. Det kan være en fordel å lagre adressen til senere bruk, ettersom lenken til tjenesten er begravd et godt stykke inn i innstillingssidene for Google-kontoen din.

I motsetning til mange andre Google-tjeneste, holder det ikke at du i samme nettleser er logget inn i for eksempel Gmail når du skal inn på Google Documents. Ettersom du får tilgang til svært mye informasjon og mange innstillingsmuligheter via Dashboard, kreves det at du logger på uansett om du er logget inn på andre tjenester.

Enn så lenge gir Google Dashboard deg oversikten over de siste endringene, samt lenker til innstillinger for selve Google-kontoen, Calendar, Contacts, Documents, Gmail, iGoogle, Picasa, Reader, Google Talk, Tasks,Youtube og søkehistorikk på Google. Det er altså en del tjeneste som ikke er tilgjengelig via Dashboard ennå, som blant annet Maps, Google Analytics og AdSense.

Få full oversikt over din Google på Google Dashboard.