Ny toppmodell fra TomTom

Ny toppmodell fra TomTom

En av verdens ledende GPS-produsenter klinker til med ny toppmodell.

TomTom lanserer en ny toppmodell i sin GO-serie. GO 920 vil ta over for den tidligere toppmodellen 910, og byr på en rekke forbedringer.

LES OGSÅ: TomTom vil overta kartprodusent

En av de mest spennende, og i samme slengen kanskje mest unyttige, nyhetene er den store kartpakken som følger med. GO 920 leveres nemlig med kart for hele 41 land i Europa og Nord-Amerika. Alle landene i Vest- og Sentral-Europa er med, i tillegg til fullverdige kart over USA, Canada og sist, men ikke minst: Guam. Kartene er lagret på det fire gigabyte store interne flashminnet.

Det hele vises på en skjerm på 4,3 tommer, og kjøres ved hjelp av en prosessor på 400 MHz og 64 megabyte internminne. TomTom har også satset på en kraftig GPS-mottaker som skal sikre nøyaktig posisjonsgjengivelse under de aller fleste forhold.

For å sikre presis navigasjon selv under de vanskeligste forhold har selskapet også bygd inn noe de kaller Enhanced Positioning Technology, som skal sikre at enheten fungerer greit selv om den midlertidig mister kontakt med satellittene langt der oppe. Denne funksjonen skal ifølge TomTom gjøre det mulig å fortsette navigasjonen selv om du kjører gjennom tunneler, blant høye bygninger eller under bruer.

TomTom GO 920 er i tillegg kompatibel med RDS-TMC, en tjeneste som gir fortløpende oppdateringer om trafikksituasjonen i området du befinner deg i.

Selskapets Map Share-teknologi er også installert. Denne funksjonen lar brukerne manuelt oppdatere kartene på enheten og dele disse oppdateringene med andre TomTom-eiere.

For å sikre tryggest mulig bruk av GPS i trafikken er GO 920 utstyrt med talegjenkjenning. Dette gjør det mulig å gi muntlige ordre til enheten om du for eksempel trenger å endre destinasjon, fremfor å ta øynene av veien og taste på skjermen.

En annen funksjon som også skal sikre at føreren holder øynene på veien er innebygd håndfrisett med støtte for blåtann. Svært mange mobiltelefoner, særlig litt mer avanserte modeller, leveres i dag med støtte for blåtann.

Det er også bygd inn en liten FM-sender, som gjør det mulig å høre navigasjonsinstruksene fra enheten på bilens stereoanlegg. Den samme FM-senderen lar deg også høre musikk lagret på minnekort via stereoanlegget i bilen.

TomTom GO 920 vil være klar for salg i løpet av siste kvartal i år. Noen pris har så langt ikke blitt offentliggjort.

LES OGSÅ: GPS med noe attåt

Les om: