Nye lokasjonstjenester til iOS 4.3?

Nye lokasjonstjenester til iOS 4.3?

RYKTE: Finn mine venner-funksjon kan bli en del av MobileMe.

I betaversjonen av iOS 4.3 lansert for utviklere denne uken er oppdaget en ny funksjon som kan tyde på at Apple er i ferd med å lansere en lokasjonstjeneste til sine iOS-enheter lik Google Latitude.

Ifølge MacRumors finnes det en funksjon kalt "Find my friends" i innstillingene i den nye programvaren med koblinger til Apples MobileMe-tjeneste.

Med MobileMe er det allerede mulig for brukere av iPhone, iPad og iPod touch å spore hvor enhetene deres befinner seg på me.com med funksjonen «Find My iPhone». Det virker derfor ikke helt usannsynlig at en videreføring av dette innebærer en tjeneste som gjør det mulig å holde oversikt over hvor venner med iOS-enheter befinner seg også.

Lokasjonstjenester har blitt den store hypen i sosiale nettverk det siste året, med Gowalla, Foursquare og den nylig norgeslanserte Facebook Places som ledende aktører.

Steve Jobs sa i forrige måned at det ville bli gjort forbedringer til MobileMe i 2011. En Find my friends-funksjon ville i såfall vært valgfri, med tanke på personvernsproblematikken som har oppstått rundt stedsbaserte tjenester som Facebook Places.

Nett-tjenester