Nytt verktøy er stalkerens bestevenn

Nytt verktøy er stalkerens bestevenn

Om du oppdaterer sosiale nettjenester fra mobilen kan et nytt gratisprogram vise hvor du er og hvor du har vært. Se hvordan, og prøv selv!

Creepy på engelsk er noe som er litt skremmende - på en udefinerbar måte.

Slik er det også når man ser på resultatene fra det lille gratisprogrammet som programmererne passende nok har døpt Cree.py.

For om du taster inn en Twitter-konto eller en konto fra fotodelingsnettverket Flickr i programmet, vil det etter å ha søkt litt gi deg en fin oversikt over hvor brukeren har vært.

Når man poster Twitter-meldinger eller bilder på Flickr er det nemlig ikke uvanlig at man har akseptert å legge ved lokasjonsdata. Og det Cree.py gjør er å sette disse dataene i system, Når dataene aggregeres over tid på denne måten, og bilder og tekst kombineres med kart, kan det fort gå kaldt nedover ryggen på en. For kanskje man delte litt mer informasjon enn man hadde forestilt seg?

LES OGSÅ:

Slik må du sikre Facebook

Mulige anvendelser

Med Cree.py kan den sjalu kjæresten se nærmere på hvor partneren har vært i løpet av dagen, og arbeidsgiver kan sjekke om den syke ansatte har holdt seg hjemme.

For å teste Cree.py er navnet på en Twitter-konto alt du behøver. Og disse navnene er offentlig tilgjengelig. Det er bare å gå til Twitter.com og søke opp hvem som helst. Men det finnes også et søkeverktøy inne i programmet, både for å finne folk på Twitter og på Flickr.

PC World Norge har selv testet Cree.py. Programmet har et brukergrensesnitt som virker litt primitivt, med litt dårlig med tilbakemeldinger. Men programmet fungerer som det skal, og det er svært enkelt i bruk. Det Cree.py jobber med i bakgrunnen er å snappe opp all lokasjonsdata det kan klare å finne fra en bruker, fra Foursquare-innsjekkinger, EXIF-bildeinformasjon i bilder som er postet på Flickr, Twitpic, yFrog og andre fotodelingstjenester. Husk å ta med @-tegnet når du søker på en Twitter-bruker, ellers blir det krøll.

Du kan lese mer om programmet her. Og du kan selv laste ned programmet her. Programmet er gratis og finnes for Windows og Linux. Installasjonsfilen for Windows heter CreepySetup_0.1.93. Prøv programmet med dine egne konti og se hvor mye informasjon du deler selv. Kanskje du får deg en overraskelse...

Del denne artikkelen på Facebook.

LES OGSÅ:

Slik sikrer du din Android-mobil