Office-dokumenter i Chrome

Office-dokumenter i Chrome

Les MS Office-filer rett i Google-nettleseren

Har du meldt overgang til Google Chrome?

Da kan du glede deg over muligheten til å kunne åpne filer fra Microsofts Office-pakke rett i et nettleser-vindu.

De fleste Mac-brukere benytter Safari til å gå på nett med. Safari følger med enhver Mac gjennom operativsystemet OS X, og den er rask og effektiv.

Google lanserte for noen år siden, nærmere bestemt i 2008, et alternativ til både Windows og Mac ved sin løsning Google Chrome - en minimalistisk nettleser som er bygget over samme rendringsmotor som Apples Safari.

Nylig kunngjorde riktignok Google at de ønsker å gå egne veier med Chrome. De fleste tror at dette er Googles ønske om å kunne integrere tjenester som Google+ som reklame-funksjoner tettere i nettleseren, noe Apple har motsatt seg.

Men dersom du er i fløyen som bruker Google Chrome, og da spesifikt beta-versjonen, da har du nå altså mulighet til å installere en extension som lar deg åpne MS Word, Excel og PowerPoint-filer rett i et leser-vindu. Kjekt, det!

Ikke bare er dette enklere enn først å laste filene ned, men det er også sikrere siden Google har bygget tilleggsmodulen slik at den kjøres i sin egen sandkasse. Skulle de altså inneholde fiendtlig kode eller virus, så vil disse altså blokkeres. Mest aktuelt for Windows-versjonen, kanskje - men man kan jo aldri være helt sikker.

Dette krever altså beta-versjonen av Google Chrome, som du finner her , og Chrome Office Viewer (også denne i beta) som du finner her .

Via Google

Nett-tjenester