Opera: - Android er viktigst for oss

Opera: - Android er viktigst for oss

Fjerdekvartalet for nettleserselskapet endte godt. Nesten dobler driftsresultatet.

Opera legger frem regnskap i dag. De har så langt sendt ut de harde tallene på pressemelding.

Der er indikasjonene at administrerende direktør Lars Boilesen nok med god samvittighet kan unna seg vinterferie neste uke.

Omsetningen går nemlig opp 31 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og ender på 253,1 millioner kroner.

Driftsresultatet (som EBIT - Earnings Before Interest and Taxes) går opp hele 95 prosent og endte på 67,7 millioner, gitt at Opera trekker fra en ekstraordinær engangskostnad. Inklusive kostnaden er EBIT 63,8 millioner.

Og mens vi først prater tall, kan det likeså godt nevnes at EBITDA endte på 82,9 millioner, opp 82 prosent sammenlignet med fjerdekvartal i fjor.

- Android viktigst

Kategorien «Mobil forbruker og utgivere samt annonsører» får nok Boilesen til å glise, omsetningsvekst på intet mindre enn 239 prosent, endte på 37,4 millioner. 78 prosent oppgang i antallet brukere av Opera Mini, nå har 152,7 millioner brukere.

I 2011 slapp Opera sin Opera Mini versjon 6. 5 til en rekke systemer, deriblant Iphone, Ipad, Blackberry, Symbian S60, Java og Andriod. I tilleg kom Opera Mobile 11.5 til Android og Symbian S60.

I utsiktene for 2012 forklarer selskapet at Android er Operas viktigste plattform for smarttelefoner.

Nedgang fra operatører

På desktop endte omsetningen på 87,5 millioner, oppgang på 23 prosent. 12 prosent oppgang i antallet brukere, nå er det rundt 57 millioner som bruker Opera. Årsaken til krapp oppgang i snittomsetning per bruker er sterk vekst i avtalene med lokale søkeselskaper som Yandex (russisk).

OEM-avtaler ga en vekst på ti prosent, omsetning 14,3 millioner, etter Opera Mini-avtale med Mediateks MRE-plattform.

I kategorien enheter er det vekst på 46 prosent, omsetning endte på 52,3 millioner og Opera understreker at det er signert flere avtaler med store elektronikkprodusenter om Operas TV Store.

Operatør-delen av regnskapet fikk en omsetningsnedgang på fem prosent. Den endte på 57,6 millioner.

Nett-tjenester