Opera bytter til WebKit

Opera bytter til WebKit

Dropper sin egen motor til samme som Apple og Google.

Norske Opera Software vil for fullt inn i kampen om nettleserbrukerne igjen.

Det etter å ha bestemt seg for å bruke samme nettlesermotor som brukes i Safari og Chrome og fase ut sin egen teknologi både i desktop- og mobilversjonene av Opera-nettleseren, ifølge vårt amerikanske søstertidsskrift TechHive.

Presto er navnet på den egenutviklede motoren som Opera bruker for å tegne opp nettsider. Men Presto droppes nå til fordel for WebKit, nettlesermotoren som brukes av Apple i Safari på OS X og iOS samt Google i Chrome på desktop og Android.

Ved å gjøre dette kan flere av Operas ressurser brukes på å utvikle nye funksjoner, forteller Håkon Wium Lie, teknologidirektør i Opera.

- WebKit-motoren er allerede veldig god, og vi ønsker å ta del i å gjøre den enda bedre. Den støtter standardene vi bryr oss om, og har den ytelsen vi trenger, sier Wium Lie.

For forbrukerne vil endringene ikke ha store konsekvenser, men heller føre til bedre kompabilitet mellom ulike nettlesere, skriver Computerworld.

Operas overgang vil gå gradvis, først ut er Android- og iOS-versjoner av Opera. Dette fordi selskapet ønsker å få en større markedsandel i smarttelefonmarkedet. De første demoene av Operas nettlesere med WebKit vil bli vist frem på Mobile World Congress i Barcelona i slutten av måneden. En av dem er et prosjekt med kodenavn Ice som ble lekket i en intern video i forrige måned.

Les om: