Opera enda bedre på Mac

Opera enda bedre på Mac

Nye Opera er ti ganger raskere og spesielt tilpasset Mac OS X.

Opera Software har lansert versjon 10.52 av Opera for Mac. Den nye versjonen er ti ganger raskere enn forgjengeren Opera 10.10, hevder selskapet.

- Til alle Mac-brukere som setter pris på rask surfing, ta imot Opera, sier Opera-direktør Lars Boilesen i en pressemelding.

Opera 10.52 er spesielt utviklet med tanke på Mac. Nettleseren er nå helt og holdent kodet i Cocoa. Den kommer med et forbedret grensesnitt med forent verktøylinje, samt støtte for både multitouch og meldinger via Growl.

Den nye Javascript-motoren Carakan og det nye grafikkbiblioteket Vega skal gi en langt bedre og raskere surfeopplevelse enn før. Nye Opera følger også de nyeste webstandardene som HTML5 og SVG.

Test:

Skuffende Opera Mini til iPhone

Knip og zoom

Med støtte for multitouch-bevegelser kan du enkelt bruke styreflaten på din bærbare Mac. Du kan zoome inn og ut ved å knipe med fingrene, bruke to fingre for å scrolle eller tre fingre for å navigere frem og tilbake i surfehistorikken din.

En annen nyhet er at widgets nå kan brukes som frittstående programmer. Tidligere har denne funksjonen bare vært forbehold til Windows-brukere. Widgets-ene er synlig i både Dock og Exposé.

Av annen funksjonalitet som finnes i Opera kan vi nevne søk i adresselinjen, støtte for privat surfing og bokmerkesynkronisering.

Opera 10.52 fungerer på både PowerPC- og Intel-baserte Mac-er. Last ned nettleseren her. Alle nyhetene finner du her.