Opera kjøper applikasjonsbutikk

Opera kjøper applikasjonsbutikk

Opera kjøper det amerikanske mobilapp-selskapet Handster.

Opera Software annonserte denne uken at de kjøper det amerikanske selskapet Handster, som leverer løsninger for mobile applikasjonsbutikker.

Handster har ifølge Opera verdens største uavhengige samling med Android-innhold, og tilbyr sine tjenester til mobiloperatører, mobilprodusenter og applikasjonsbutikker.

Mobiltjenester

Selskapet leverer blant annet en whitelabel-plattform for applikasjonsbutikker samt innholdsstyring, verktøy for utvikling og administrasjon av innhold, og finanstjenester.

Opera lanserte sin egen Mobile Store i mars i år.

- Opera utvikler seg fra å være et nettleserselskap til å bli et fullt integrert mobiltjenesteselskap, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera Software.

- Dette oppkjøpet er et viktig skritt i denne retningen. Vi er glade for å kunne ønske Handster-teamet inn i Opera-familien. Handster vil hjelpe oss med å styrke tilbudet vårt av mobile tjenester til kunder, mobiloperatører og produsenter av håndsett.

- Ingen bedre frier

Handster-plattformen støtter Google Android, Java, Symbian, Windows Mobile, Blackberry, samt ulike bærbare pc-er og nettbrett. Blant Handsters kunder er Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei, LG og den russiske operatøren Mobile Teleservices (MTS).

- Handster kunne ikke ha funnet en bedre frier, sier Victor Shaburov, Handsters grunnlegger og toppsjef.

- Kombinasjonen av vår plattform og Operas posisjon i markedet vil få stor betydning for det mobile økosystemet og gi fordeler til utviklere, innholdsleverandører, operatører og håndsettprodusenter over hele verden, sier han.

Det er ikke kjent for mye Opera betaler for Handster.