Opera krever 18 års aldersgrense

Opera krever 18 års aldersgrense

16-åringer må be om tillatelse fra foresatte.

Nylig ble norske Opera den første nettleseren i Apples Mac App Store.

Det er versjon 11, lansert i desember ifjor, som nå finnes som gratis nedlasting i Apples egen nedlastingstjeneste.

Les også: Opera debuterer på Mac App Store

Allerede er det en viss kontrovers knyttet til det forhold at nettleseren inkluderer en Torrent-klient - og liknende har tidligere blitt trukket tilbake av Apple.

Men Opera har en viss tradisjon for å overraske i Apple-verdenen, ikke minst også da Opera Mini faktisk ble offisielt sanksjonert av Apple for iPhone.

Les også: Opera kommer til iPad

Men det viser seg altså at man må være minst 17 år gammel for å kunne laste ned Opera 11 lovlig fra Mac App Store. Opera selv synes det faktisk er for ungt:

"Jeg er veldig bekymret"; sier Jan Standal, sjef for Opera desktop-produkter med dårlig skjult ironi. "17 er veldig ungt, og jeg er ikke sikker om mennesker i den alderen er klare for å bruke et slikt program. Det er veldig raskt, vet du, og har mange funksjoner. Jeg tenker at nedlastingskravet burde være minst 18".

Men Opera kan samtidig fortelle om et smutthull: Om du er under 16 år, så finnes det en omvei. Gå til opera.com og last ned applikasjonen derfra. Men de insisterer på at man skal se til å få foreldrenes tillatelse før bruk.

Alt dette ifølge en pressemelding fra Opera.

Du kan laste ned Opera 11 gratis fra Mac App Store her. Produktvideo nedenfor. Opera ble lansert for aller første gang på Mac i 2003.