Opera med gjev innovasjonspris

Opera med gjev innovasjonspris

Vant Oslo Innovation Award. - Fantastisk, sier Opera-sjefen.

I går var det prisutdeling på Rådhuset i Oslo. Opera stakk av med den aller gjeveste prisen, Oslo Innovation Award.

- Det juryen har lagt vekt på, er at Opera har klart seg i et internasjonalt marked i ekstrem konkurranse mot enorme selskaper som Microsoft. De har gjort det imponerende bra, og fått store markedsandeler – både på pc, spill og ikke minst mobiltelefon, sier Jøran Kallmyr, byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo Kommune.

- Internasjonalt arbeisdmiljø

Det var han som delte ut prisen. Juryen hadde også et annet argument:

- Opera har klart å skape et veldig internasjonalt arbeidsmiljø i Oslo, med det som vel er 55 ulike nasjoner på kontoret sitt. Så Opera klarer å få de klokeste hodene til Oslo for å drive med data, sier Kallmyr.

Juryen bestod av Geir Førre, Energy Micro AS, Grete Sønsteby, Scatec AS, Tor Jakob Ramsøy, McKinsey & Company og Per Saxegaard, Norden Investment Banking.

- Fantastisk morsomt

Opera-sjef Jon S. von Tetzchner tok personlig i mot prisen.

- Vi synes dette er fantastisk morsomt. Det er mange flinke selskaper der ute, og jeg er glad for at vi blir verdsatt, sier han.

- Det er jo ikke alle der ute som vet at Opera er norsk, innimelllom tror folk blant annet at vi er svenske. Men vi begynner å nærme oss 100 millioner brukere på desktop og mini til sammen. Det er 70-80 millioner folk som bruker Opera daglig, og det er klart det legges merke til. Og da er det hyggelig at det legges merke til her også.

Sukker.no også med pris

Når det gjelder det internasjonale arbeidsmiljøet, synes han også det er flott at juryen trekker frem dette.

- Men hadde du trodd, da Opera ble startet, at selskapet i 2009 skulle vinne en pris?

- Vi tenker ikke så mye på det. jeg synes det er fantastisk at vi får en pris, også forsetter i å jobbe videre. Men det er fantastisk morsomt å bli anerkjent, særlig når innovasjon er en del av det.

I tillegg til Opera, vant Sukker.no-gründerne Morten Gulliksen og Morten Berg Etablererprisen 2009 under prisutdelingen.

VANT PRIS: Sukker.no-gründerne Morten Gulliksen og Morten Berg vant årets etablererpris. (Foto: Leif Martin Kirknes)

Les om:

Nett-tjenester