Opera Mini herjer på App Store

Opera Mini herjer på App Store

Topper alle nedlastningslister, bortsett fra i Australia.

Lanseringen av den mobile nettleseren til norske Opera har ikke bare vekket oppmerksomhet i mediene. Brukerne har virkelig kastet seg over nettleseren, og på listene for alle 27 land som er oppført i nedlastingsoversikten til Apple ligger Opera øverst.

Bankes av Bird Strike

Vel, nesten alle. Den lille fuglen fra selskapet Pikpok er også umåtelig populær. Spillet Bird Strike handler om å skyte ut en søt liten fugl, som må fly høyest mulig ved hjelp av raketter, og underveis ta knekken på flest mulig ballonger og andre gjenstander.

I de fleste land ligger Bird Strike på andreplass bak Opera, men i Australia må det norske selskapet se seg slått av den lille fuglen.

Rundet millionen

Men fuglen legger ikke noen demper på stemningen hos Opera. Ifølge en pressemelding har antallet nedlastinger allerede rundt en million, dagen etter at Opera ble tatt inn i Apple-varmen.. Hva det betyr for bruken på Apple Iphone ønsker ikke informasjonsrådgiver Pål Unanue-Zahl å spekulere i.

- Det er ganske tidlig i prosessen. Foreløpig har vi bare tall på nedlastinger. Vi kommer til å følge med på andre tall senere i prosessen, sier han til Computerworld.

- Apple har solgt rundt 50 millioner Iphones. Hvor viktig er det for dere at Opera også brukes som standardnettleser fremfor Apples egen Safari?

- Slik det står til i dag har vi allerede 50 millioner mobile brukere fra før. Dette er nok en plattform, og Opera har et uttalt mål å bringe innhold til alle enheter som finnes.

Les om: