Opera Mini til iPhone nå

Opera Mini til iPhone nå

Apple har sluppet Opera Mini til på iPhone, og det er duket for nye rekorder.

Gårsdagens nyhet om rekordmange brukere for den norske nettleseren Opera kan fort bli gammelt nytt. Den norske nettleserprodusenten Opera melder nemlig nå at Apple har godkjent mobilnettleseren Opera Mini for iPhone. Det kan fort bety nye rekordtall.

Opera Mini har vært en braksuksess på andre mobiltelefoner, og passerte nylig 50 millioner brukere. Den lille nettleseren benytter seg av teknologi som gjør det svært raske å surfe på nettet med mobilen, ved at alt innhold på nettsiden først er innom Opera for å krympes, komprimeres og tilpasses de små mobilskjermene. Teknologien gjør det raskt å surfe selv på trege oppkoblinger, samtidig som datamengden som overføres reduseres betraktelig, noe som holder prisene ned for de brukerne som betaler per megabyte datatrafikk på mobiltelefonen.

Versjonen som nå er godkjent for iPhone og iPod Touch benytter seg av den samme teknologien, og vil altså gjøre det både raskere og billigere å surfe på nettet når du er på farten enn tradisjonelle nettlesere for mobiltelefon.

- Vi er kjempefornøyd meed å kunne tilby iPhone og iPod Touch-brukerne en flott surfeopplevelse med Opera Mini. Med denne app-en er vi enda et steg nærmere Opera mål om å gi folk tilgang til nettet på stadig nye steder, sier Opera-sjefen Lars Boilesen i en fersk pressemelding.

Du kan laste ned Opera Mini til iPhone og iPod Touch fra App Store i løpet av dagen.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av Opera Mini på iPhone.