Opera når nye høyder

Opera når nye høyder

Den norske nettleseren slår ny rekord i antall brukere.

I en fersk pressemelding melder den norske nettleserutvikleren Opera at de i mars nådde en ny milepæl, og har nå over 100 millioner brukere. Brukermassen er fordelt omtrent likt på mobiltelefon og vanlige pc-er, med omtrent 50 millioner brukere av Operas nettleser for mobiltelefoner og 50 millioner brukere på PC, Mac og Linux. På toppen av dette er det en rekke Opera-brukere på spillkonsoller og diverse mobile enheter.

LES OGSÅ:

Endelig fritt nettleservalg

På mobil er det fortsatt selskapets enkle Java-baserte nettleser, Opera Mini, som er mest utbredt. På mobilsiden benytter omtrent hele 50 millioner brukere seg av Opera Mini. I tillegg kommer også den mer avanserte Opera Mobile-nettleseren, men her har ikke selskapet noen konkrete brukertall å vise til.

De nye brukertallene for PC, Mac og Linux ble hentet ut i løpet av mars i år, og tilsvarer en vekst på hele 30 prosent sammenlignet med mars 2009. Opera har blant annet dratt stor nytte av Microsoft nyinnførte nettleservalg i Windows, hvor man nå ved installasjon av operativsystemet får velge hvilken nettleser man vil ha installert på maskinen. Selskapets egne tall viser at antallet nedlastinger ble omtrent doblet i forbindelse med innføringen av nettleservalg i Windows, og nettleservalget står nå for omtrent halvparten av nedlastingene i Europa.

- Vårt fokus på fart, sikkerhet, nyvinning og en solid brukeropplevelse fortsetter å gi gode resultater. Vi lytter alltid til behovene og ønskene til brukerne våre, og belønningen er at de velger Opera som sin nettleser, sier Jon von Tetzchner i Opera Software i en pressemelding.

- Operas rekordvekst viser at vi er på riktig spor, og at vi vokser sammen med brukernes voksende behov. Opera leverer den raskeste nettleseropplevelsen på planeten, sier Opera-sjefen Lars Boilesen i den samme pressemeldingen.

Nye høyder i brukertall til tross, Opera er fortsatt å regne som minstemann blant nettleserne, med en markedsandel på omtrent 2,2 prosent. På topp ligger Firefox med en brukerandel på over 46 prosent, etterfulgt av Internet Explorer i forskjellige versjoner og Chrome, med henholdsvis 35 og 12 prosent brukerandel.

LES OGSÅ:

Opera 10.5 lansert

Les om: