Opera øker med Vodafone

Opera øker med Vodafone

Ny avtale kan gi mange sin første internettopplevelse. På mobilen, med en norsk nettleser.

Norske Opera og den internasjonale mobiloperatøren Vodafone har inngått en ny avtale.

Opera skal utvikle en egen versjon av sin mobile nettleser Opera Mini for selskapet. Denne skal leveres med mobiltelefoner solgt med Vodafone-abonnoment, eller lastes ned av Vodaphone-kundene på eget initiativ.

- Vi er sikre på at avtalen med Opera vil gi våre kunder en enda bedre mobil internett-opplevelse, sier internett-direktør Pieter Knook i Vodafone i en pressemelding.

Opera Mini-versjonen vil være tilgjengelig for kunder i Europa, Midt-Østen, Asia og Afrika. Nettleseren skal være spesielt interessant for mennesker som bor i utviklingsland. Her er ikke internett noen selvfølge, og for mange kan mobiltelefonen være deres første møte med verdensveven.

LES OGSÅ:

Opera øker farten

En test i Egypt ga gode resultater. Vodafone opplevde at 400.000 abonnenter lastet ned Opera Mini på bare én måned.

- Avtalen gir flere mennesker rundt om i hele verden muligheten til en rask, enkel og mobil internettopplevelse, skryter direktør Jon von Tetzchner i Opera.

Men det er ikke bare Opera og Vodafone som er fornøyd med avtalen. Også markedet jubler.

Aksjekursen til Opera steg med det meste hele 9,5 prosent samme dag (mandag) som avtalen ble offentliggjort. Da børsen stengte hadde kursen steget med 4,02 prosent til 20,70 kroner, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ:

Opera inn i Windows?

Les om:

Nett-tjenester