Opera på børstoppen

Opera på børstoppen

Kun syv aksjer på Oslo Børs har gjort det bedre enn Opera i år.

Opera har klart seg bra på Oslo Børs så langt i år. Fram til oktober steg aksjen til tross for at hovedindeksen falt nesten 44 prosent. Den siste tiden har derimot aksjen falt drøyt ti prosent, og er ned 3,1 prosent siden årsskiftet. Like fullt har aksjekursen steget to prosent mens hovedindeksen har ramlet 58 prosent i løpet av de siste 12 månedene, melder Finansavisen.

Dobling

Ifølge Factset forholder tre av syv analytikere seg til et kursmål på 25 kroner, en dobling fra det aksjen ble handlet til i går. Laveste registrerte kursmål er 13 kroner.

Det er kun et meglerhus som har endret sin anbefaling om selskapet etter slutten av tredje kvartal, ifølge Factset. Det var SEB Enskilda som i starten av oktober oppgraderte aksjen fra hold til kjøp.

Bra utsikter

Neste mandag leverer nettleser-selskapet sin presentasjon for tredje kvartal. TDN Finans har tatt en ringerunde til Opera-analytikere, som avdekker et antatt driftsresultat på alt fra 13,1 til 19,5 millioner, med snittspådom på 15,8 millioner. Om snittet går igjennom betyr dette at Opera har vokst over 90 prosent fra samme periode i fjor.

Ifølge Finansavisen venter Opera-analytikerne en omsetningsvekst på 48,4 prosent når året er omme, og en vekst på 40,7 i 2009. Driftsmarginen er ventet å ligge på 13,4 prosent i år og 18,3 neste år.

Les om:

Nett-tjenester