Opera pensjonerer gammel motor

Opera pensjonerer gammel motor

"Ragnarok" erstatter Operas 15 år gamle motor i blodferske Opera 11.60.

I dag lanseres Operas julegave: Versjon 11.60 av nettleseren.

Ragnarok

Under panseret er det blant annet nye motorer i sving. Ragnarok kommer inn som ny HTML-motor, med bedre støtte for HTML5. Den nye motoren byr blant annet på automatisk fiksing før visning av nettsider med HTML-feil. Den muliggjør også bedre samspill mellom vektorgrafikk (SVG) og HTML.

Nettleseren er også kodet for å være kjappere på å laste sikre nettsider og for å bruke mindre minne i avanserte webapplikasjoner som Gmail. Det er full støtte for Emcascript 5.1, den neste versjonen av Javascript.

Front-end

Det brukeren vil se med øynene er en nettleser der du kjapt kan stjernemerke nettsidene du liker og dermed legge dem i bokmerker. Slik man kjenner fra Google Chrome. Oversikt over søkeforslag, bokmereker og surfehistorikk får et løft, automatisk fullføring får forbedring. Dette mulliggjør en forenkling som gjør at brukeren kan bruke adressefeltet mer effektivt.

Det er gjort massivt arbeid med den innebygde epostklienten, den er «komplett redesignet og modernisert», heter det i en pressemelding. Renere layout er også her et stikkord.

- Over 55 millioner brukere

Opera ser det også som et sterkt argument at du ved å velge Opera slipper å bruke samme nettleser som Justin Bieber.

11.60 kommer til Windows, Mac og Unix.

Måletjenesten Net Applications gir Opera en markedsandel på 1,55 prosent, men på grunn av et sensornettverk med begrensninger, blant annet at de fleste sensorene er i USA - satt opp mot det faktum at Opera for eksempel er veldig stor i Russland, er ikke alle enige i disse utregningene.

Operas egne tall viser i alle fall over 55 millioner unike brukere månedlig på desktop.

Les om:

Nett-tjenester