Opera til Island

Opera til Island

Sagaøye vil spille en sentral rolle i betjeningen av de 20 millionene brukerne av mobilbrowseren Opera Mini fremover.

I går åpnet Opera Softwares datasenter på Island, og de 20 millionene brukerne av mobilbrowseren Opera Mini vil dermed styres innom øya når de benytter mobilene for å surfe på nettet.

All informasjon fra nettbruken vil gå gjennom en server på sagaøya, hvor informasjonen komprimeres før den sendes videre. Dette skal gi raskere nett og en lavere kostnad for brukerne, lover Opera.

- Stolt på vegne av Island

Driften av datasenteret er den første store operasjonen til det nye Thor Data Center, et islandsk selskap som baserer seg på grønn energi.

- Vi er storfornøyde med å få behandle Operas mange kunder i et sikkert og øko-vennlig datasenter, som henter energi fra naturen selv, forteller Thor Data Centers konsernsjef Jon Viggo Gunnarson i et presseskriv på Operas nettsider.

- Vi tilbyr svært kompetente og erfarne medarbeidere, og det gjør meg stolt på vegne av Islands befolkning. Jeg ser frem til å utvide bedriften vår til USA og Europa.

Grønn energi

Island ble valgt som base for serveren på grunn av øyas spesielle geologiske trekk. Den kalde luften gjør nemlig avkjølingen av datasenteret enklere, samtidig som varmen fra bakken skaper en stabil strømkilde.

- Overflyttingen er logisk på mange måter. Miljøet vinner ved overgangen til grønn energi og avkjølingsmetoder. Samtidig er finansavdelingen vår fornøyd med innsparingene som følger med å være nær naturressursene vi er avhengige av, forteller Operagrunder Jon von Tetzchner på selskapets nettsider.

- Kombinasjonen av ren energi, dyktige it-arbeidere og raskere nettilkobling til internasjonale hubs lar oss tilby den beste servicen for våre Europeiske, Asiatiske og Afrikanske brukere av Opera Mini.

Opera Mini har mer enn 71 millioner brukere i måneden, og siden nettleseren også kan brukes på mindre avanserte telefoner er den tilgjengelig for mer enn 3000 ulike mobilmodeller.

Les om: