Oppdaterer Google Apps

Oppdaterer Google Apps

Nye og mer avanserte funksjoner for proffene.

Google har benyttet uken til å oppdatere en rekke funksjoner i sin Apps-løsning. I første rekke er det proffbrukerne som vil få tilgang til de nye funksjonene. Blant nyhetene som kom i ukens oppdatering, er muligheten til å dele forskjellige maler med andre brukere.

Det å dele maler er for så vidt ikke noe nytt i Google Apps. Nettapplikasjonen har fra før av et galleri hvor brukerne kan dele maler for blant annet presentasjoner og regneark. Nytt er imidlertid at Premier og Education Edition App-brukere nå kan begrense delingen av maler til kun å gjelde andre brukere i samme gruppe, uten å gå via galleriet. Andre brukere kan i tillegg sortere, bruke og karaktersette malene.

Forbedret søkefunksjon

Apps Gmail-brukere har også fått tilgang til en forbedret søkefunksjon for kontaktlister. Med den nye funksjonen kan Apps-brukerne enkelt søke gjennom både sin egen og firmaets kontaktlister i Gmail, i tillegg til personer de tidligere har sendt epost til.

Google har også sluppet en ny API (application programming interface) for brukerprofiler, som lar administratorer hente og oppdatere brukerinformasjon og profiler fra alle brukerne i firmaets brukergruppe. Det nye verktøyet er også ment å gjøre det enklere for administratorer å holde kontroll på adresselister i Google Apps. Enn så lenge er dette verktøyet kun tilgjengelig for Goole Apps Premier Edition-kunder.

Av andre nyheter for Gmail-brukere er en ny måte å behandle labels i Gmail. Labels er merkelapper i form av stikkord, som man bruker for å gjøre det enklere å sortere epost i Gmail. Brukerne kan nå skjule merkelapper de ikke bruker jevnlig, slik at epost med lite brukte merkelapper må vises manuelt via en "vis mer"-lenke, fremfor å vises i selve innboksen. For å sette opp dette trenger du kun å trekke aktuelle merkelapper til "vis mer"-mappen.

Det har også blitt enklere å sette slike merkelapper på meldinger enn det har vært til nå. Tidligere måtte man merke en epost og så velge hvilken merkelapp man ville bruke. Nå skal det være nok å trekke selve eposten til en merkelapp, eller trekke en merkelapp til selve eposten.

Mens Apps-oppdateringene enn så lenge kun er tilgjengelig for bedriftskunder, er den nye merkelapp-funksjonen tilgjengelig for alle Gmail-brukere.