Oppdatering førte til Cisco-flause

Oppdatering førte til Cisco-flause

Nettverksgiganten skulle sikre nettsidene sine mot nedetid. Det gikk ikke så bra.

En av de verste tingene som kan skje en stor databedrift er å miste kontakt med nettet. Når nettresursene ikke er tilgjenglige er det omtrent som å bli tatt med buksene nede.

- Hahaha! høres det høyt fra hele verden, de greier ikke en gang å holde så mye som en enkel webside gående.

Slik gikk det for Cisco i går. En av Computerworld Norges medarbeidere prøvde å få tak i informasjon fra nettverkgiganten, og fant bare tomme sider. En feil i systemene til Cisco sørget for at selskapets nettresurser for hele verden var offline.

Feil i datasenter

Alle .com-sider, pluss en rekke regionale sider, var en stund nede. Blant dem var Norge, Storbritannia og Nederland. Problemene varte i over to timer. Da kom Cisco seg omsider opp på internett igjen.

Det var mange nyhetstjenester som merket feilen, og prøvde å få kontakt med Cisco. The Register i Storbritannia fikk svar.

En talsmann for Cisco forklarte til The Register at problemene oppsto under en oppdatering av websidene. Senere kom Cisco med en offisiell melding. Den går ut på at det har vært en feil i Ciscos datasenter.

Ikke et angrep

Det ble spekulert om Cisco var offer for et organisert angrep, men det er avkreftet. Årsaken til flausen er noe så banalt som en menneskelig feil.

Cisco holdt i går på å oppgradere nett-tjenestene sine. Målet var å sikre nettresursene for nedetid. Handlingene førte til en elektronisk feil, som overbelastet systemene, ifølge Cisco. Så var de over og ut for nettstedet.

Den norske nettsiden opplyser ikke sine kunder om hendelsen, men i USA har selskapet lagt ut en melding og ber sine kunder om unnskylding.

Nett-tjenester