Pac-Man skremmer Firefox-brukere

Pac-Man skremmer Firefox-brukere

Gratisversjonen på Google blir værende. Det er ikke alle like glade for.

Den første spillbare Google doodle noensinne møtte brukere på Googles søkeside fredag og lørdag. Den gamle klassikeren Pac-Man slo så godt an at Google nå har bestemt seg for å gjøre spillet permanent tilgjengelig, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Vi er overveldet, men ikke overrasket, over suksessen til vår Pac-Man doodle. Dette ble så populært at vi nå gjør spillet permanent tilgjengelig, skriver Marissa Mayer, visepresident for søkeprodukter og brukeropplevelser hos Google.

Alvorlig bekymret

Googles feiring av 30-års helten skremte imidlertid vannet av mange Firefox-brukere, som sendte en flom av bekymrede klager om sirenelyder og ute-av-takt musikk til Mozillas Firefox supportforum. Googles Javascript-baserte versjon av Pac-Man begynte uheldigvis å spille av seg selv, og flere brukere trodde de var blitt infisert med et virus.

James Socol, webutvikler hos Mozilla, forteller at Pac-Man musikken og lydeffektene begynte å spille selv om Google var åpent i et annet vindu eller i en bakgrunnsfane, og det forvirret mange brukere. Folk sendte så mange spørsmål til supportforumet at Mozillas servere ble overbelastet.

Google har nå fjernet Pac-Man-spillet fra hjemmesiden og isteden lagt det på en annen side, og de automatiske lydene har blitt skrudd av.

Kostet tid

Allerede på fredag begynte også innleggene å komme fra oppgitte arbeidsgivere som opplevde at Pac-man stjal verdifull arbeidstid. Noen bedrifter gikk til og med til det drastiske skritt å blokkere tilgangen til Google.

Rescuetime, som utvikler programvare for tidsstyring, har nå anslått hvor mye tid som gikk med til spillet som første gang ble sluppet 22. mai 1980. Svaret: 4,82 millioner arbeidstimer.

Mer om hvordan Rescuetime har beregnet dette, kan du lese på selskapets egen blogg.

Nett-tjenester