Påkjørt kvinne saksøker Google

Påkjørt kvinne saksøker Google

Kvinnen fulgte en veibeskrivelse fra Google Maps da hun ble påkjørt.

Lauren Rosenberg saksøker både sjåføren og Google.

Det var i januar i fjor at Lauren Rosenberg bestemte seg for å gå en tur i Park City i Utah, USA.

For å finne veien dit hun skulle brukte hun sin BlackBerry-mobiltelefon og Google Maps, som foreslo at Rosenberg kunne rusle av gårde langs Deer Valley Drive.

Gikk langs motorveien

I søksmålsdokumentene fra Rosenbergs advokater beskrives Deer Valley Drive som "Riksvei 224, en landlig motorvei uten fortau, en vei med motorkjøretøy i høy fart som ikke er tilstrekkelig sikker for fotgjengere." Det skriver Danny Sullivan hos Search Engine Land, som har fått tilgang til dokumentene.

På veien ble Rosenberg truffet av en bil som ble kjørt av Patrick Harwood. Rosenberg og hennes advokater hevder at Googles forslag til gangrute var "uansvarlig, hensynsløs og likegyldig i forhold til trygg veibeskrivelse."

Krever 100 000 dollar

I søksmålsdelen som omhandler Google heter det videre at Rosenberg har lidt mentale, psykiske og følelsesmessige skader, og at dette har medført medisinske kostnader på over 100 000 dollar.

Klar advarsel

Dersom man spør Google Maps om gangbeskrivelse fra en bærbar pc, dukker det imidlertid opp en klar advarsel på gulaktig bakgrunn som lyder: "Gangbeskrivelse i beta. Vær forsiktig, ruten kan mangle fortau eller gangvei."

Spørsmålet er om denne advarselen vises når man bruker Google Maps fra en mobiltelefon.

Domstolene har tidligere ikke vært særlig forståelsesfulle med folk som sier de bare har "fulgt ordre" fra fornuftige datamaskiner.

En mann fra England som kjørte BMW-en sin ned en uasfaltert skrent og ble sittende fast, hevdet at det var GPS-en hans som fikk ham til å gjøre det. Retten avgjorde at det var sjåførens egen hjerne som var ansvarlig for kjøringen.

Les om: