Paypal fordømmer Apples Safari

Paypal fordømmer Apples Safari

Betalingsselskapet Paypal retter skarp kritikk mot Apples nettleser Safari. Nesten hvilken som helst annen moderne nettleser er sikrere, hevder de.

Sjef for informasjonssikkerhet hos e-betalingsselskapet Paypal, Michael Barret, mener at Apple ligger etter sine konkurrenter når det gjelder å innføre beskyttelse mot nettfiske og falske nettsteder.

Safari får derfor ikke være med på selskapets liste over anbefalte nettlesere, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Dessverre henger Apple etter i det de trenger å gjøre – å beskytte kundene sine, sier Barret.

- I dag anbefaler vi våre kunder å bruke Internet Explorer 7 eller 8, eller Firefox 2 eller Firefox 3, eller til og med Opera, sier han.

Safari følger med iPhone og alle Apples Macintosh-maskiner, men den er også tilgjengelig for pc. Både Firefox og Opera kan kjøres på Mac

I motsetning til sine konkurrenter, har ikke Safai et innebygd nettfiskefilter som kan advare brukerne når de besøker mistenkelige sider. Nok et problem er Safaris manglende support for anti-nettfisketeknologien Extended Validation. Denne teknologien gjør at adressefeltet i nettleseren blir grønn når du besøker en legitim nettside.

I forhold til nettfiske har Safari ikke noe sikkerhet, bare SSL, forteller Barret.

Opera, IE og Firefox er sikrere fordi vi tror de er sikrere for den gjennomsnittlige forbruker. Jeg skulle gjerne ha sagt at Safari er en sikker nettleser, men i dag er den ikke det, sier han.

Les om:

Nett-tjenester