Pengemaskinen Google

Pengemaskinen Google

Omsetningen gikk opp med 36 prosent i fjerde kvartal.

I fjerde kvartal i fjor økte Google sin omsetning med 36 prosent sammenlignet med samme kvartal året før, og endte opp med 14,42 milliarder dollar. Disse tallene inkluderer ikke penger Google betaler til de nettsidene som viser selskapets annonser. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Nettoinntektene havnet på 2,89 milliarder dollar i løpet av denne perioden, en økning sammenlignet med 2,71 milliarder dollar i fjerde kvartal året før. Tallene inkluderer også Googles tap ved salget av Motorolas tv-virksomhet, Motorola Home, som ble solgt i desember.

I en uttalelse kunngjorde Google-sjef Larry Page at selskapet for første gang nå har nådd en omsetning på over 50 milliarder dollar på et år, tilsvarende ca 325 milliarder kroner.

- Ikke en dårlig prestasjon på kun et og et halvt tiår, sier Page i en pressemelding.

Under en pressekonferanse med analytikere, understreket han viktigheten av at Google opprettholder sitt fokus.

- Vi møter på så mange muligheter, så det er alltid viktig at ting er gjennomtenkte og at vi satser på de rette områdene. Vi vil ikke bre oss ut for tynt, sier Page.

Omsetningen for Google egne nettsteder sto for to tredjedeler av den totale omsetningen, og økte med 18 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Inntektene fra Googles samarbeidspartnere sto for 27 prosent av det totale omsetningen, en økning på 19 prosent i samme periode.

Nett-tjenester