Politi advarer mot Apple-kart

Politi advarer mot Apple-kart

Det har blitt funnet både mystiske og humoristiske gjengivelser av virkeligheten i Apples karttjenester.

Det tok ikke lang tid etter lanseringen før Apples karttjeneste ble sterkt kritisert både av brukere og i media.

Apple-sjef Tim Cook var raskt ute med en beklagelse.

Nå har lovens lange arm i Australia gått ut og advart folk mot å bruke selskapets karttjenester.

- En potensielt dødelig app

Politiet i den australske delstaten Victoria har sendt ut en pressemelding hvor Apple-kartene blir kritisert. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Advarselen kommer etter at flere bilister med øynene festet på Apple Maps, har havnet midt i den australske villmarken uten å mene det.

Politiet bemerket at for eksempel at vinbyen Mildura i Murray Sunsets nasjonalpark, på kartet ligger 70 km unna der den faktisk ligger.

- Politiet er svært bekymret fordi det finnes ikke noe vann i denne parken, og temperaturen kan stige til 46 celsius, noe som gjør dette til en potensielt livstruende situasjon. Det står det på Victoria-politiet sin hjemmeside .

Strandet i 24 timer

Politistyrken fra "nedenunder" kan rapportere om noen sjåfører som har vært på villspor i opptil en dag uten mat eller drikke, før de ble funnet og reddet av politiet.

Før redningsaksjonene ble igangsatt hadde flere Apple Maps- bilister trosset farlig terreng til fots for å få dekning på telefonen.

Det er derfor Victoria-politiet nå anbefaler besøkende til Mildura å ha med andre kart i tillegg, i alle fall til feilene i Apple Maps har blitt fikset.

Les om:

Nett-tjenester