Polycom får hjelp mot Cisco

Polycom får hjelp mot Cisco

Jobber med Microsoft, bygger allianser og utvikler nye standarder.

Polycom og Tandberg har vært de to store på videokonferanser. Det er de fortsatt. Men først da Cisco satte et nytt mål med romløsningen Telepresence, skapte det større oppmerksomhet på styrerommene.

Etter at Cisco kjøpte Tandberg synes Cisco nærmest uovervinnelig. Med sin nettverksteknologi kan Cisco kontrollere videokvaliteten gjennom hele nettet.

Derfor har Polycom det seneste året jobbet for å skape et standardisert miljø hvor samspill skal være grunnlaget for samordnet kommunikasjon, Unified Communication.

Uten hindringer

- Polycom jobber for at kundene skal kunne kommunisere uten hindringer ved hjelp av standardbaserte og åpne løsninger, sier Andy Miller, administrerende direktør i Polycom, ifølge en pressemelding.

HP, Juniper, Logitech, Microsoft og Polycom starter derfor Unified Communications Interoperability Forum. Fra tidligere var Avaya, Broadsoft, HP, IBM, Juniper, Microsoft og Siemens medlemmer i Polycoms Open Collaboration Network.

- Forumet skal påse felles standarder for samtrafikk, sier Stig Mortvedt, Norges-ansvarlig i Polycom.

Konsekvensen er at Microsoft anskaffer utstyr fra Polycom på alle sine skandinaviske kontorer for å kunne demonstrere samspillet. Målet er å kapre en betydelig andel av markedet for samordnet kommunikasjon.

- Microsoft er glad for å kunne jobbe sammen med Polycom på det norske markedet. Vi ser frem til et tettere samarbeid rundt avanserte videoløsninger, sier Lars-Erik Norum, ansvarlig for Unified Communication i Microsoft.

Basert på tall fra tre analyseselskaper, Frost, IDC og Infonetics, anslår Polycom at omsetningen i 2009 for samordnet kommunikasjon var på 6,5 milliarder dollar, vil bli 7,6 milliarder i år og 8,9 milliarder dollar i 2011.

Tallene kan virke optimistiske, for omsetningen til Polycom gikk ned med ti prosent i 2009 til 967 millioner dollar. Men ytterligere standardisering, forenkling og en forsterket finansiell krise kan bidra til et nytt oppsving.

Vurderer teknologi

Den økonomiske situasjonen, regulativer, forventninger og behov for å holde på ekspertise preger virksomhetenes utfordringer. Derfor vurderer mange hva løsninger basert på ny teknologi kan bidra med.

- Interoperabilitet er kritisk for å oppnå suksess med Unified Communication med nåværende og neste generasjons verktøy, tjenester og infrastruktur fra forskjellige leverandører, fremhever Jonathan Edwards, forskningsanalytiker i analysefirmaet IDC ifølge en pressemelding.

Ifølge analyseselskapet Gartner er samhandling (Collaboration) for tredje år på rad en av it-direktørens ti viktigste teknologier. Les videre på neste side!

Les om:

Nett-tjenester