Powerpoint-viser i Gmail

Powerpoint-viser i Gmail

Google trapper opp konkurransen med Office.

Google har nå presentert en Powerpoint-leser for sin epostklient Gmail. Dermed kan Google-brukere åpne presentasjoner i sine nettlesere, helt uavhengig av Microsoft-programvare.

Et eget program for å lage presentasjoner er ikke klart ennå, men vil komme, trolig før året er omme. Fra før har Google allerede egne programmer for regneark og tekstbehandling , Google Docs og Google Spreadsheets. Men Googles egen talsperson presiserer at det nye visningsprogrammet ikke er relatert til planene om et eget presentasjonsprogram, skriver The Register.

LES OGSÅ: Google girer opp offline

Med den nye funksjonen vil Gmail-brukere oppleve at hvis de klikker på funksjonen "view as slideshow" når de mottar en epost med Powerpoint-vedlegg, åpnes dokumentet i visningsprogrammet i stedet for i Powerpoint. Programmet navigeres på vanlig vis, med piltaster eller klikk.

En nedtrekksmeny, som krever Adobe Flash Player, gir deg også mulighet til å spille av hele presentasjonen automatisk og til å laste den ned. Men visningsprogrammet takler ikke filer i det nye Powerpoint 2007-formatet.