Priser til Tandberg og Trafikanten.no

Priser til Tandberg og Trafikanten.no

Hedret for godt design av personlig videokonferanse og innovative nettsider.

Tandberg fikk "Hederspris for godt design" for den personlige videokonferansesløsningen EX90, og Trafikanten og Creuna "Merket for god design" for Trafikanten.no i ny drakt.

Prisene ble delt ut under Designdagen onsdag denne uken.

Nyttig informasjon, helt enkelt

Trafikanten.no, som leverer sanntidsinformasjon om kollektivreiser i og rundt Oslo, fikk ny drakt og funksjonalitet i løpet av høsten i fjor. Konsept, design og strategi lå hos Creuna.

- Innhold og informasjon er prioritert og integrert på en vellykket måte, som gjør en innholdsmessig kompleks løsning enkel og brukervennlig. Informasjonsgrafikken bidrar til god oversikt, lesbarhet og appell. Sanntidsløsningen er også innovativ ved blant annet å svare på det viktige spørsmålet: "Må jeg løpe?", sier juryen i sin vurdering.

Merket for god design deles ut for å anerkjenne vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger.

Årevis med design i tankene

Tandberg, som fortsatt får flagge eget navn selv etter at Cisco er blitt eiere, fikk hederspris for godt design. Det var for kontorløsningen EX90, som er et personlig videomøte-system.

- Selskapet har bygget opp et imponerende designmiljø på Lysaker, noe som bidrar til å gjøre dem verdensledende i sin bransje. Alle kan lære noe av å studere Tandberg-modellen, sa prosjektleder for designpriser i Norsk Designråd, Eline Strøm-Gundersen under utdelingen.

Tandberg-produktet alternerer som en stor pc-skjerm når den ikke er i bruk som videomøteløsning. Videokameraet kan også brukes som dokumentkamera for å dele bilder av fysiske dokumenter eller gjenstander i sanntid. Den støtter også berøringsfunksjoner.

– Teknologi i møte med design skaper produkter som er lette å bruke, og dette har vært nøkkelen til suksessen med EX90. Seks uker etter lansering hadde vi tjent inn hele utviklingsbudsjettet, sier Snorre Kjesbu i Tandberg, som nå har tittel visepresident i Cisco.

Les mer: Tandberg nominert til designpris

Nett-tjenester