Profesjonelt webkamera fra Tandberg

Profesjonelt webkamera fra Tandberg

PrecisionHD USB Camera er et gjennomtenkt webkamera som støtter 720p og 30 bilder i sekundet.

Dette nye kamerat er beregnet for bruk i kontormiljøer og har en relativt stor blenderåpning slik at mye lys slipper inn i sensoren.

- Vi har her tatt kunnskapene fra våre største modeller når det gjelder for eksempel fargegjengivelse, forteller Tandbergs Snorre Kjesbu til Nettverk & Kommunikasjon.

I vår test av dette kameraet erfarte vi at installasjonen neppe kan gjøres enklere. Kameraet plugges i en USB-port og alt er driverløst. Både kamera og den innebygde mikrofonen i kameraet ble raskt gjenkjent i Windows Vista. Selskapet arbeider for tiden også med Mac-støtte. Kameraet er utstyrt med autofokus fra rundt 10 centimeter, og via et deksel kan man stenge hele linsen.

Tandberg har fra tidligere en egenutviklet pc-klient som heter Movi (lansert mars 2009). Denne applikasjonen muliggjør HD-kommunikasjon fra pc til en hvilken som helst telepresence- eller videoløsning. Vi testet PrecisionHD USB Camera med Movi, og vi støtte ikke på noen problemer bortsett fra at den personlige brannmuren nektet å opprette forbindelsen før vi manuelt åpnet for tilgang. Movi benytter seg av H.264 og støtter båndbredder fra 128 kbps til 8 Mbps.

Movi-applikasjonen krever en bakenforliggende infrastruktur og konferanseløsning, og i vår test fikk vi disponere en testkonto hos Tandberg og koblet oss til en server der. I Movi kan vi raskt se om våre kontakter er ledige (presence) før vi trykker for å opprette et videoanrop.

Man kan også sette opp løsningen slik at hvis det ringer mer enn fire ganger, så kan samtalen viderekobles til en mobiltelefon – da kan man snakke via kameraets mikrofon til motpartens mobiltelefon.

I Movi kan vi også justere hvilken oppløsning vi ønsker å kjøre kameraet i. 720p krever rundt 1,1 Mbps med båndbredde, og man kan enkelt justere både ned- og opphastigheten hvis man for eksempel befinner seg bak en beskjeden ADSL-linje. Movi stiller ellers beskjedne maskinvarekrav, men vi hørte godt at vår testmaskin jobbet mye da vi kjørte med 720p-oppløsning på kameraet.

Ellers er det nye kamerat også optimalisert for Microsoft Office Communicator R2, og det er en stor fordel at man kan være tilgjengelig – også via videokonferanse – fra nesten hvor som helst. Prislappen på kameraet ligger på 2900 kroner eks. mva. Etter vår mening er dette en lav pris hvis vi ser på videokvaliteten, enkelheten og funksjonaliteten som leveres. Mer informasjon finnes på www.tandberg.net.

Tandberg har tidligere inngått et samarbeid med HP som innebærer at HP vil selge alle Tandbergs produkter innenfor dette området, selv om de overlapper med HPs egen Halo-telepresence portefølje. HP vil dessuten innlemme støtte for Tandbergs produkter i sin Halo Video Collaboration Service.

Nå har Tandberg også inngått en gjensalgsavtale med Siemens Enterprise Communications Group. Dermed vil Siemens sin produktportefølje og globale tjenester innen unified communications suppleres av Tandbergs telepresence- og videokonferanseløsninger.

Nett-tjenester