Pussig gps fra Blaupunkt

Pussig gps fra Blaupunkt

Innmaten er kanskje ikke all verden, men med et design som dette vil nok Lucca 3.5 Edition selge bra uansett.

Blaupunkt har lansert en ny navigasjon i Lucca-serien. Innmaten i Lucca 3.5 Edition er i basis lik den vi finner i Lucca 3.5, men Edition-tillegget på navnet signaliserer at det er noe litt annerledes med denne gps-en.

LES OGSÅ: GPS med noe attåt

Edition-modellen skiller seg fra de andre modellene i serien ved at designet er radikalt annerledes. Selve enheten er nemlig rund, ikke firkantet slik vi normalt er vant med.

Rent bortsett fra at utseendet dermed skiller seg veldig ut, har den nye designen fint lite for seg. Muligens er det kanskje til og med en dårlig ide, og noe som vil passe dårlig inn i de fleste biler. Det er dog et par unntak. Både Volkswagen og BMW har satset tungt på runde designelementer i henholdsvis Beetle og Mini, og der vil nok en Lucca 3.5 Edition passe fint inn.

Enn så lenge er Blaupunkt alene om å lage slike runde og sære gps-enheter, men hvem vet, kanskje blir det en suksess de andre produsentene vil ende opp med å kopiere.

På innsiden av Lucca 3.5 Edition sitter samme innmat som navnebroren Lucca 3.5 uten Edition-betegnelsen. Det betyr at programvaren er basert på kartverk fra Tele Atlas, og at den blant annet kan beregne kjørerute ut i fra en rekke preferanser. Du kan som vanlig beregne korteste eller raskeste rute, og i tillegg beregne ruten med det laveste drivstofforbruket eller den mest miljøvennlige ruten.

Lucca 3.5 Edition er ellers utstyrt med en skjerm på beskjedne 3,5 tommer, noe som er en del mindre enn standarden for de fleste nye gps-er, som nå leveres med skjermer over fire tommer.

Prisen for Blaupunkt Lucca 3.5 Edition vil etter alt å dømme havne et sted rundt 3 000 kroner, med salgsstart tidlig i desember.

Les mer om den pussige saken her.

LES OGSÅ: Navigasjon i 3d