Raskere Safari uten Flash

Raskere Safari uten Flash

Her er to små verktøy du ikke klarer deg uten.

Adobe Flash er web-teknologien vi elsker å hate. Det får nettleseren til å gå sakte, reduserer batteritiden på den bærbare datamaskinen og får prosessoren til å gå varm. Ifølge Steve Jobs er Flash årsak nummer én til programkrasj i Mac OS X. Dessverre er det ikke mulig å blokkere Flash helt, og i mange tilfeller klarer vi oss faktisk ikke uten, men det finnes måter å kontrollere bruken på.

ClickToFlash

Dette gratistillegget er en favoritt blant mange Safari-brukere. ClickToFlash lar deg velge hvilket Flash-innhold som skal lastes på en nettside og blokkerer resten. Flash-innholdet på en nettside dukker opp som grå "bokser" som du må klikke på for å aktivere (derav navnet ClickToFlash).

ClickToFlash har flere avanserte funksjoner. Blant annet kan du legge nettsteder til en liste med "trygge" nettsider der Flash lastes automatisk. Støtte for sIFR-standarden gjør at Flash som brukes for typografi lastes automatisk. Tillegget laster dessuten automatisk H.264-versjoner (QuickTime-formatet) av videoer på YouTube, akkurat som på iPhone.

Last ned ClickToFlash helt gratis her.

BashFlash

ClickToFlash beskytter deg mot Flash-innhold du selv ikke har godkjent. Men når du først har godkjent Flash på en nettside, står du helt alene. Det er her BashFlash kommer inn.

Verktøyet kjører i bakgrunnen og overvåker hvor mye av CPU-en som Flash-prosessen bruker. Hvis Safari begynner å gå sakte, vil en rask titt på menylinjen indikere om det er Flash som er problemet eller ikke. Et grått BashFlash-ikon betyr at Flash-innhold ikke kjører; et svart ikon indikerer at Flash-innhold kjører, men bruker lite av CPU-en; et rødt ikon indikerer høy CPU-bruk - 30 prosent eller mer - av Flash.

BashFlash dreper Flash-prosessene på en mer aggresiv måte enn ClickToFlash. Flash-prosessene kuttes tvert på alle nettsider du har åpnet i Safari og erstatter innholdet med et feilmeldingsikon. Hvis du vil ha Flash-innholdet tilbake må du laste nettsiden på nytt.

Last ned BashFlash helt gratis her. (PS: Fungerer kun i Safari på Mac OS X Snow Leopard)

Har du noen flere tips for bedre surfing i Safari? Del dem i kommentarfeltet nedenfor!

Nett-tjenester