Raskere og sikrere Flash Player

Raskere og sikrere Flash Player

Adobe med Flash-oppdatering som gir raskere video på Mac og fjerner kritiske feil på alle plattformer.

Nå har Adobe lagt ut en oppdatering av Flash Player 10.1 som foruten grafikkakselerasjon på Mac også byr på flere kritiske sikkerhetsoppdateringer både for Mac, Windows, Linux og Solaris.

Grafikkakselerasjonen i Flash Player som Mac-brukere nå får tilgang til, har tidligere bare vært tilgjenglig på Windows-pc-er og x86-baserte mini-bærbare.

Funksjonen, med kodenavn "Gala", ble annonsert for flere måneder siden, men var ikke inkludert i Flash Player 10.1 for Mac som ble sluppet i juni.

LES OGSÅ:

Adobe har offisielt lansert Flash Player 10.1

Noen få grafikkort

Maskinvareakselerasjon i Flash Player 10.1 for Mac krever Mac OS X Snow Leopard og følgende grafikkort: NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M eller GeForce GT 330M.

Med andre ord er maskinvareakselerasjonen noe begrenset. Den fungerer dessuten bare med Flash-video kodet i H.264-formatet, som brukes på blant annet Youtube.

Ifølge Adobe kan CPU-bruken reduseres med opptil to tredjedeler når grafikkakselerasjonenen er aktiv.

Kritiske feil

Oppdateringen som nå er lagt ut, retter også en del viktige feil i Flash Player. Ifølge Adobe selv er det seks kritiske feil som nå er fikset, melder Macworld UK .

Feilrettingene gjelder både Mac-, Windows-, Linux- og Solaris-versjonene av Flash Player.

Dermed har Adobe bare i år rettet opp 39 feil i Flash Player, til sammen 33 i mars og juni, også ytterligere seks nå.

Men Adobe er ikke alene om å rette opp et stort antall feil. Dagen før Adobes Flash-oppdatering satte Microsoft ny rekord med en oppdatering som inneholdt hele 34 feilrettinger, hvorav 14 ble benevnt som kritiske.

- En monster-feilretting, skrev amerikanske Computerworld .

Adobe har ikke sagt så mye om hva slags Flash Player-feilrettinger det er snakk om, annet enn at fem av de seks feilene som er rettet opp nå, kalles for «minnekorrupsjons-sårbarhet». Den sjette feilen kunne angivelig brukes til å utføres såkalt «klikk-kapringsangrep».

Adobe er ikke kjent med at disse feilene er blitt brukt i noe større sikkerhetsangrep.

Samtidig har Adobe varslet at det kommer nye oppdateringer neste uke. Dette vil være sikkerhetsoppdateringer av Adobe Reader og Acrobat.

Sjekk versjonen

Du kan laste ned den nyeste versjonen av Flash Player her. Filstørrelsen er på vel 7,5 megabyte for Mac og vel 2,6 megabyte for Windows.

I utgangspunktet ser det ut som om du laster ned samme Flash-versjon som du kanskje allerede har, versjon 10.1. Men hvis du går til www.adobe.com/software/flash/about/ , vil nettleseren fortelle deg hvilken versjon av Flash-player du har installert. Når du har installert nyeste versjon, skal svaret være: 10.1.82.76.