Redaktørene flykter fra Wikipedia

Redaktørene flykter fra Wikipedia

50.000 bidragsytere har forlatt Wikipedia på tre måneder.

En undersøkelse har vist at neste 50.000 redaktører, eller bidragsytere, har forlatt nettleksikonet Wikipedia i første kvartal i år. Det er ti ganger så mange som forlot skuta i samme periode i 2008.

Det voldsomme tapet av bidragsytere fra det brukergenererte nettstedet, ble avdekket av Felipe Ortega ved det spanske universitetet Universidad Rey Juan Carlos i Madrid, skriver Techworld.

Ortega bygget og brukte et program som analyserer bidragsyternes historikk på Wikipedia.

- Om man ikke har nok folk til å vedlikeholde prosjektet - kan det forsvinne fort. Vi er ikke i den situasjonen enda, men kan komme dit om den negative trenden fortsetter, sier han til The Times.

Michael Peel, som representerer Wikipedia i Storbritannia sa til nyhetsbyrået Press Association at Wikipedia-skuta er i god forfatning. Han etterlyste en definisjon på hva en ”redaktør” er i Wikipedia-sammenheng.

- Wikipedia er definitivt ikke døende. Den er bygget opp slik at alt innhold vil være der for alltid, sa Peel og la til alle kan bidra til Wikipedia og at man da må regne med noe varierende antall bidragsytere.

Menneskene bak Wikipedia har gjennomført en innstramming i forhold til hvem som kan bidra til nettleksikonet, noe som kan ha bidratt til masseflukten. Michael Peel mener imidlertid dette var nødvendig for å få mer ut av personer med mye kunnskap, og samtidig stramme inn for å få bukt med useriøst innhold.

Nett-tjenester