Rekordfå bruker Internet Explorer

Rekordfå bruker Internet Explorer

Firefox, Opera og Chrome tar kraftig innpå konkurrenten.

Internet Explorers (IE) markedsandel fortsetter å dale.

Ifølge Net Applications nyeste tall har IE falt tredje måneden på rad. I november hadde nettleseren 63,6 prosent av markedet.

Dette er tidenes laveste tall for Microsofts nettleser. I løpet av det siste året har nettleseren falt med åtte prosentpoeng, ifølge selskapet.

"Må bytte!"

De gode nyhetene for Microsoft er at de klarer å få folk over til sin nyeste versjon, IE8. Gjennom kampanjer med slagord som "venner lar ikke venner bruke IE6" bruker nå 22,1 prosent av det totale markedet deres siste versjon. Samtidig bruker dessverre nesten like mange den utdaterte IE6, mens nesten 17 prosent bruker IE7.

- VI har sagt det før, og vi sier det igjen: For å videreutvikle nettet må vi få folk til en moderne Internet Explorer, sa Microsofts Ryan Servatius til amerikanske journalister denne uken.

Konkurrentene tar innpå

IE6 og IE7 har mistet 7,4 prosentpoeng de siste tre månedene. IE8 har økt med 4,2 prosentpoeng. Dermed har konkurrentene tatt innpå.

Firefox har sneket til seg 24,72 prosent, og burde kunne runde 25 prosent-barrieren i løpet av måneden. Chrome og Opera har også vokst, og har henholdsvis 3,93 og 2,31 prosent av markedet. Apples Safari er den tredje største nettleseren, med sine 4,36 prosent.

Om utviklingen vil holde seg slik den har vært den siste tiden, vil IE bare ha annenhver bruker innen 2010.

Tall fra cw.no-leserne ser du i diagrammet øverst på siden.

Nett-tjenester