Russerne omfavner nettet

Russerne omfavner nettet

Russland har den raskest voksende internettbefolkningen i Europa. Men landet henger fortsatt langt etter vest-europeerne.

Analyseselskapet Comscore presenterte onsdag resultatene av en ny studie rundt handlingsmønsteret til europeiske internettbrukere. Studien viser at det totale antallet europeiske internettbrukere har økt med åtte prosent i løpet av det siste året. I juli ble det registrert 241,8 millioner besøkende, mot 223,9 millioner i fjor.

LES OGSÅ: Fullstendig Facebook-dominans

Russland øker mest med hensyn til antall nye internettbrukere, med en økning på 27 prosent på ett år. I juli ble det registrert 17,5 millioner russere på nettet, mens antallet i 2007 var 13,9 millioner. Landet ligger likevel langt nede på listen over totalt antall internett-innbyggere. Til sammenligning hadde Frankrike 31,4 millioner, Storbritannia 34,8 millioner og Tyskland 34,9 millioner besøkende.

Ser vi på internett-penetrasjonen blant innbyggere over 15 år, ligger Nederland på topp med en penetrasjon på 82 prosent. Danmark, Sverige og Norge følger etter med henholdsvis 77, 76 og 76 prosent. På denne listen ligger Russland helt nede på 16. plass, med en penetrasjon på svake 14 prosent.

LES OGSÅ: Yahoo er webversting

Det er imidlertid engelskmennene som bruker mest tid på nettet, med en gjennomsnittlig besøkstid på 28,5 timer per bruker per måned. Gjennomsnittet for norske internett-besøkende er 19,9 timer i måneden. Antall sidevisninger per person er 2480, ifølge Comscore.

Les om:

Nett-tjenester