Rykter om Safari 5

Rykter om Safari 5

Apple lanserer bedre og raskere Safari med over 12 nye HTML5-funksjoner, ifølge nettsted.

Safari 5.0 er en av nyhetene som Steve Jobs kommer til å presentere når Apples utviklerkonferanse World Wide Developers Conference starter senere i dag, melder det franske nettstedet MacGeneration.

Safari Reader

En av de nye funksjonene i versjon 5.0 av Apples nettleser sies å være Safari Reader, som skal gjøre det enklere å lese nettsider ved at den trekker ut og organiserer kun innholdet du har interesse av.

Raskere surfing

For å holde tritt med konkurrentene Opera og Chrome, skal ytelsen også være kraftig forbedret. Safari 5.0 kommer med 25 prosent raskere javascript-håndtering, forbedret mellomlagringsfunksjonalitet og bedre DNS-håndtering.

Samtidig får Safari for Windows støtte for maskinvareakselerasjon, noe som forhåpentligvis vil gjøre nettleseren raskere for brukere av denne versjonen. Det er et kjent faktum at Safari fungerer bedre på Mac enn Windows.

Mer HTML5

Over 12 nye HTML5-funksjoner skal være på plass. Blant annet støttes helskjerm for HTML5-video, dra-og-slipp samt geolokalisering.

Nettleseren kommer også med en ny og smartere adresselinje som finner tekst i både bokmerker og historikk. Nettsider åpnes dessuten i ny fane som standard. I tillegg skal det være mulig velge Bing som standard søkemotor, i stedet for Google og Yahoo.

Hvorvidt Safari 5 virkelig er klar for lansering gjenstår å se. Ifølge MacGeneration står også en ferdig versjon av Mac OS X 10.6.4 på planen. Steve Jobs sparker i gang årets utviklermesse mandag 7. juni klokken 19 norsk tid. Følg med på Macworld.no for siste nytt!

Les om:

Nett-tjenester