Safari 4 ute av beta

Safari 4 ute av beta

Knuser Internet Explorer 8 i Acid3-testen.

Etter fire måneder som beta, er Safari 4 sluppet i endelig versjon. Safari 4 skal være lynrask, og er ifølge Apple den første nettleseren til bestå Acid3-testen, og scorer 100 poeng av 100 mulige.

Til sammenligning får Microsofts nye Internet Explorer 8 bare 21 poeng, noe Apple-sjefene moret seg med da de presenterte Safari 4.0 under gårsdagens åpningstale på Apple-konferansen WWDC i San Franscisco.

LES OGSÅ:

- Safari 4 den raskeste nettleseren

Selskapet hevder at den oppdaterte versjonen av Safari er nesten åtte ganger raskere enn IE8 når det gjelder javascript, og mer enn fire ganger raskere enn Firefox 3.

Krasj-fri

Den oppdaterte nettleseren vil leveres som standard med med Snow Leopard, da den planlagte oppdateringen av OS X 10.6 kommer i september. I Snow Leopard vil nettleseren også få en en slags "kollisjonspute", ved å kjøre plugins som en separat prosess. Ifølge Apple er krasj i Safari 4.0 hovedsaklig forårsaket av plugins. Dette skal altså forhindres ved at de står alene.

LES OGSÅ:

Amerikansk jubel for norsk Mac-Opera

Forbedringer i funksjoner som Top Sites og Cover Flow, samt søkehistorikk er også gjort i den nye nettleserutgaven. "Tabs-on-top"-funksjonen i Safari 4 beta, som viser faner på toppen av vinduer, er også borte. Faner er nå på samme sted som i Safari 3, rett under bokmerkelinjen.

Safari 4.0 er tilgjengelig for både Mac OS X og Windows som en gratis nedlastning fra Apples nettsider.

Systemkravet for Safari 4.0 på Mac er OS X 10.4.11 eller senere, eventuelt Windows XP/Vista.

Les om: