Safari får ny lesefunksjon

Safari får ny lesefunksjon

Apple vil gjøre det enklere å lese artikler senere.

I neste versjon av Safari kommer det til å bli mulig å lagre nettsider og linker for senere lesing, skriver Macworld Sverige.

En av oppdagelsene i den nyeste forhåndsversjonen av Mac OS X 10.7 Lion er en ny funksjon i nettleseren Safari kalt «Reading List». Apple beskriver selv funksjonen på følgende måte:

- Reading List lar deg samle inn nettsider og linker for senere lesing. For å legge til den aktuelle siden til din liste klikker du på "Legg til side". Du kan også Shift-klikke på en link for å raskt legge til det i listen. For å gjemme og vise Reading List klikker du på ikonet (brillene) i bokmerkelinjen.

LES OGSÅ:

Lettlest med Safari Reader

Utfordrer Instapaper og ReadItLater?

Nettjenester som lar brukere lagre linker og artikler for senere lesing finnes det allerede mange av. To av de mest kjente tjenestene er Instapaper og ReadItLater. Deres popularitet skyldes delvis at de lagrede artiklene er tilgjengelig på mobile enheter, blant annet via egne lese-applikasjoner som stripper artiklene for alt bortsett fra tekst (og bilder) og gjør det mulig å lese dem når som helst, selv uten internettforbindelse.

Hvorvidt Apple vil gjøre det mulig å synkronisere artikler på tvers av datamaskiner og mobile enheter med sin nye Reading List-funksjon, gjenstår å se. Ifølge MacRumors ser den nye tjenesten ut til å være delvis basert på HTML/js, noe som i utgangpunktet ikke vil åpne for dette.

Apple har allerede en lesefunksjon i Safari 5 kalt Reader; et eget leser-vindu som skal gjøre det enklere å lese artikler på nettet ved at den fjerner reklame og andre visuelle elementer og kun viser teksten. Kanskje kan Reader og Reading List kombineres for funksjonalitet lik Instapaper og ReadItLater - og kanskje vil det bli en del av Apples beryktede nye skytjeneste?

LES OGSÅ:

Er iCloud Apples nye tjeneste i skyen?

Nett-tjenester